rendőrkutyás bemutató és közösségi pörköltfőzés

2019.07.14. 16:49

Horgászok mérték össze tudásukat a Széki-tavon

Hagyományaikhoz híven idén is megrendezték Veszprém megye egyik leglátogatottabb taván a Széki – tavi egyesületi horgászversenyt.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Baráth Gábor és Széles Nikolett a legeredményesebb női horgász

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Széki-tavi Horgász Egyesület elnöke, Dolfinger Mátyás elmondta, hogy a családi nappal együtt szervezett versenyben külön kategóriákat nem hirdettek, ezért egy kategóriában 58 versenyző, egyesületi tag mérte össze halfogási tudását. A rossz idő ellenére a horgászokat családtagjaik is elkísérték, akiknek az egyesület rendezvénysátrában ügyességi versenyeket, műanyag halfogó versenyt rendeztek, ahol a gyermekek teljesítményét csokoládéval díjazták.

A verseny lefújását követően a mérlegelés és az összesítések ideje alatt rendőrkutyás bemutatóval, közösségi pörköltfőzéssel és Pozsgai Tivadar íjász bemutatójával szórakoztatták az egyesületi tagokat és családtagjaikat. Aki kedvet érzett hozzá Bódis István celldömölki horgász kis vonatával körbe is utazhatta a 68 hektáron elterülő gyönyörű tavat.

Baráth Gábor és Széles Nikolett a legeredményesebb női horgász
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Kapocsi Sándor az egyesület elnökségi tagja foglalta össze a verseny adatait számokban. Ötvennyolc induló, 700 kg összesen kifogott hal jellemezte a versenyt. Harmadik helyen Farkas Péter végezett 41 725 grammal, második lett Pethő Roland 46 950 grammal, a dobogó első fokára 53 700 gramm fogási mennyiséggel Szabó Jenő léphetett fel.

A férfi horgászok hegemóniáját 20 800 grammos fogásával a legeredményesebb női horgász Széles Nikolett törte meg.

A versenyzők teljesítményét az egyesület ajándékutalványokkal díjazta. A legeredményesebb női versenyzőnek Baráth Gábor a Vöröskereszt Vas és Veszprém megyei igazgatója, a Fidesz -KDNP ajkai polgármesterjelöltje ajándék orsót adott át.

Baráth Gábor hozzátette, hogy a tó méltán népszerű az ajkai horgászok és az ország horgászai között, ugyanis a közel évi 60 tonnás telepítési mennyiségével az országban egyedülálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában