ilyen még nem volt az állatkertben

2019.04.18. 11:08

Húsvéti tojásokat kaptak az ormányos medvék

A húsvéti előkészületek jegyében a Padányi Katolikus Általános Iskola 1/A osztályát látta vendégül a Veszprémi Állatkert. A 20 kis elsőst rendhagyó húsvéti tojásfestésre és ormányosmedve-etetésre invitálták a vendéglátók, akik ötletadónak zebra- és zsiráfmintás strucctojásokkal is készültek.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Veszprémi Állatkertben is úgy vélekednek, hogy az ünnepeket megelőző napokban a sok tennivaló mellett felüdülést jelenthet az értékesen eltöltött idő, mikor leülnek a gyermekekkel húsvéti tojásokat díszíteni. A húsvét elengedhetetlen része a tojásfestés, főleg, ha ez még egy izgalmas kalanddal is párosul.

 

Ehhez hívták segítségül a kis elsősöket, akik csillogó szemekkel és nagy lelkesedéssel díszítették a tojásokat a ragyogó napsütésben. Mint kiderült, a felkérésnek nagy örömmel tett eleget az osztály, és a gyerekek már nagyon várták ezt a napot. A délelőtti órarend átszervezésével jöhettek el az állatkerti programra a padányis diákok – mesélte az őket kísérő tanár néni, Andorka Gáborné.

Az izgalmas kaland folytatásáról Török László számolt be. – Az ételszínezékkel megfestett tojásokat eldugjuk az ormányos medvék kifutójában, és az állatok feladata lesz megkeresni azokat. Mivel főtt tojásokról van szó, a belsejüket akár meg is ehetik majd – mondta el az állatkert-igazgató.

A tojásfestést követően a gyerekek nagy izgalommal rejtették el műveiket a még üres kifutóban, aztán egy közös visszaszámlálást követően gondozójuk kiengedte az ormányosmedve-csapatot. A kis állatok izgatottan kutatták át a kifutót és sorra találták meg az eldugott színes tojásokat. Az elsősök nagy üdvrivalgással fogadták, amikor a mosómedvék közeli rokonának számító kis ormányosok mancsai között előkerült egy-egy általuk megfestett tojás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában