hullámos, sima, hosszú

2018.02.08. 07:00

Így az arca nem lesz a kudarca!

Sokan akarnak göndör, tüsi vagy éppen bokáig érő sörényt. Csak éppen arra is érdemes odafigyelni, hogy mi illik hozzánk.

Nem vitás, hogy a nők imádnak a hajukkal foglalkozni; kipróbálni a legújabb kencét, lakkot, hajformázót. A bátrabbak simán bele is vágnak – szó szerint és képletesen is – egy nagy kalandba, és az évek óta növesztett lófarkat lenyisszantatják a fodrásszal.

De nem szabad elkapkodni, mert az összképp akkor az igazi, ha a nekünk megfelelő frizuránál maradunk.

Kerek 

Ezt a típust nyújtott frizurával varázsolhatja formásabbá. Az aszimmetrikus vágás és a laza, tépett fazon megtöri az arc kerekségét. Semmiképpen se daueroltasson, és ne hordjon bubifrizurát!

Fordított háromszög 

Ha a széles homlok és arccsont keskeny és hegyes állban végződik, érdemes ez utóbbira felhívnia a figyelmet. Válassza a dús hatású, egyforma hosszúságú és a fülcimpa alatt végződő fazont. A hátrafésült haj nem önnek való.

Hosszúkás 

Ha az arca keskeny, az álla pedig szögletes, vízszintes vonalakkal ajánlatos „rövidítenie” az arcát. Ezt könnyen megteheti a szemöldök, az ajkak és az arccsont hangsúlyozásával. A tépett fazon és a frufru együtt kerekítik az arcot.

Szögletes 

Ha a széles arccsont, a homlok és áll egy vonalban vannak, a cél az, hogy az arc felső harmada szélesebbnek tűnjön. Hullámos tincsekkel könnyedén lágyíthatja az arca szögletességét, az egyenes frufrut viszont felejtse el.

Borítókép: Shutterstock

 

 

Címkék#arc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!