régi idők sütije

2017.09.21. 13:35

Így csinálhat ellenállhatatlanul finom házi mignont

Bemutatjuk, hogyan készítheti el az egyik legkedveltebb magyar süteményt!

Szeretne egy kicsit nosztalgiázni? A Fanny konyha receptje alapján elkészítheti a régi idők egyik nagy kedvencét, ezt a valószínűtlenül rózsaszín puncsos mignont! Ez az ízbomba ugyan nem tartozik a 15 perces tiptop-receptek közé, de annyira finom, hogy mindenképpen érdemes elkészíteni.

Hozzávalók (35 darabhoz):

A piskótához:

10 db tojás

200 g kristálycukor

200 g liszt

1,5 tasak sütőpor

vaj a tepsihez

A puncsos bevonathoz:

200 ml narancslé

150 g kristálycukor

25 ml rum

2 ek kakaópor

A bevonathoz:

500 g kristálycukor

1 tk 20%-os ecet

piros ételfesték

  • A tojásokat válasszuk szét. A sárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral. Szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd dolgozzuk össze. A fehérjéket verjük kemény habbá. Óvatos mozdulatokkal forgassuk a sárgájás masszához. Osszuk a tésztamasszát három részre, majd simítsuk adagonként egy 36x25 cm-es kivajazott tepsibe. Süssük egyenként 180 fokon kb. 15 percig.
  • Közben főzzük sziruposra a narancslevet a cukorral és 100 ml vízzel. Az egyik kisült piskótalapot locsoljuk meg egy kevés sziruppal és a rummal, majd szórjuk meg a kakaóval. Tegyük ezt a piskótalapot a két száraz lap közé, kissé nyomkodjuk le, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára. A rétegzett piskóta széleit vágjuk le, majd vágjuk fel az összeillesztett lapokat 4x4 cm-es kockákra.
  • Forraljunk fel 250 ml vizet a cukorral és az ecettel. Kis lángon főzzük 10 percig. Öntsük a keveréket tálba, adjunk hozzá néhány csepp piros ételfestéket, majd kevergetve hagyjuk langyosra hűlni kb. 12 perc alatt. Végül vonjuk be a mázzal a süteményeket és hagyjuk megszilárdulni.
  • Elkészítési idő: 120 perc + hűtés

    Egy darab: 140 kcal

    Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock

    Címkék#mignon

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!