Viszlát, nátha!

2017.10.10. 16:44

Így gyűrheti le a megfázást – korai szakaszban hatásos

Nem lőjük le rögtön a poént, de egy biztos, amilyen meglepő, olyan hatásos ez a félig-meddig házi módszer. Többen is kipróbálták már, mindenkinél bevált, úgyhogy érdemes kipróbálni.

Amikor „csak” az első tüneteket érezzük, azaz kicsit kapar a torkunk vagy egyet tüsszentünk, és gyanítjuk, hogy nem a portól, nem feltétlenül kell azonnal gyógyszer után kutatni, vagy forró italt inni és ágynak dőlni.

Sőt, sokkal hatásosabb, ha gyorsan elhagyjuk a lakást, de akár a munkahelyünket is, és az első útba eső szoláriumnál megállunk. Bizony, a napágy ugyanis nemcsak arra jó, hogy télen is rézbőrűek legyünk, korai szakaszban levő megfázásnál kimondottan használ. A második lépés pedig az, hogy miután hazaértünk, hajszárítóval meleg levegőt fújunk be a torkunkba – persze csak olyan hőfokot, amelyet nem érzünk kellemetlennek, hiszen nem a garat megégetése a cél.

Ez a két eszköz, a szolárium és a hajszárító kombója nem csupán megállíthatja, de sok esetben másnapra le is győzi a kezdődő betegséget. Amire azonban nagyon fontos felhívnunk a figyelmet: ezt a módszert klímabetegség vagy lázas állapot esetén nem szabad használni.

Borítókép: AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!