recept

2019.12.28. 06:20

Így készítsen klasszikus kocsonyát!

Nem múlhat el az ünnepi időszak e nélkül.

Forrás: Shutterstock

A mindmegette.hu írta meg a tökéletes kocsonya receptjét. Ha ezt követi, biztosan nem lőhet mellé.

Hozzávalók:

80 dkg füstölt tarja

3 db sertésköröm (összevágott, nem füstölt)

50 dkg sertésbőr (tisztított nyers nem füstölt)

1 fej fokhagyma

20 szem fekete bors

víz

1 fej vöröshagyma

Elkészítése:

A füstölt tarját, a megtisztított körmöket és a sertésbőrt egy nagy fazékba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Miután felforrt, lehabozzuk, beletesszük a gerezdekre szedett fokhagymát, a fekete borsot, a vöröshagymát és ízlés szerint sózzuk. A kocsonyát addig főzzük, ameddig a körömnél a húsos-bőrös rész szinte már leválik a csontról (kb. 2-3 óra). A tarját 1 óra után kivesszük.

Amikor a kocsonya készre főtt, pihentetjük 10 percet az asztalon, először kanállal leszedjük a a zsírt, majd papírtörlőt tépünk és rátesszük a kocsonya lé tetejére. Pár másodpercig hagyjuk rajta, ennyi idő elég arra, hogy a papírtörlő magába szívja a zsír réteget. A papírtörlőt ezután óvatosan levesszük a kocsonya tetejéről. Szükség szerint ez a lépés megismételhető.

Tálba tesszük a kicsontozott körmöket, bőröket és a tarját, majd felöntjük a szűrt kocsonyalével. A kiadagolt kocsonyát hideg helyen hagyjuk kihűlni, megdermedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!