2017.10.11. 20:15
Így készül az amerikai palacsinta
A banános-diós változatot pár perc alatt összedobhatja.
Az amerikai palacsinta már jó néhány éve megvetette a lábát. A sütőporral gazdagított tésztából szivacsosabb állagú, kisebb, de magasabb palacsintákat tudunk sütni, amelyeket nem töltünk, inkább csak rétegzünk a különféle lekvárokkal, öntetekkel, krémekkel és gyümölcsökkel. Íme a Mindmegette szuper diós-banános változata!
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1/4 bögre apróra vágott dió
3 ek cukor
1 ek sütőpor
1/2 tk őrölt szerecsendió
1/2 tk őrölt fahéj
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
1 bögre mandulatej
2 db túlérett, összetört banán
1,5 ek olvasztott vaj
1/2 tk vaníliakivonat
1 db tojás
olívaolaj
Elkészítése:
1. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a vágott diót, a cukrot, a sütőport, az őrölt szerecsendiót és fahéjat, a szódabikarbónát és a sót.
2. Egy másik tálban habverővel összekeverjük a mandulatejet, a villával összetört banánt, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatatot. Hozzáadjuk a tojást, felverjük, és összeöntjük a lisztes keverékkel. Alaposan összekeverjük, majd olívaolajjal kikent palacsintasütőbe kanalazunk egy kis adag tésztát, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=HBepkIxt-Gc
Borítókép: Pixabay