tisztaság

2018.10.14. 14:29

Így mosnak a profik

Hat olyan trükköt mutatunk, ami remekül jön mosáskor.

Nem csak annyiból áll a dolog, hogy szétválogatja a ruhákat és beállítja a hőfokot – egy kis odafigyeléssel sokkal többre mehet: a Mindmegette praktikáit érdemes megfogadni.

1. APRÓSÁG, DE SZÁMÍT!

Mielőtt bedobja a ruhákat a mosógépbe, mindig húzza fel a cipzárt a nadrágokon, a pulcsikon és a kabátokon. Így a cipzár nem fogja becsípni a többi ruhát, és nem is okozhat bennünk szakadást, vagy sértheti meg a varrást.

2. ENGEDI A SZÍNÉT?

Mielőtt egy új, színes ruhát kimosna, tesztelje le, hogy mennyire engedi a színét. Dobja be a kádba, engedjen rá vizet, és tegyen hozzá egy fehér konyharuhát (amit nem fog sajnálni, ha rózsaszínre változik). Ha befogja a fehéret, akkor már tudja, hogy nem rakhatja akármilyen színes ruhák közé!

3. SAJÁT CENTRI A MELLTARTÓNAK

Oké, ez lehet, hogy furcsán hangzik, de ha van olyan kisebb ruhadarabja (például melltartó), ami nagyon kényes, és félti is, hogy tönkremegy a mosógépben, akkor a centrizéshez használja a 90-es évek sztárját, vagyis a kézi saláta spinnert. Miután kiöblítette a kényes kelmét, használja ezt a konyhai kütyüt centrinek.

4. HASZNÁLJA AZT, AMI KÉZNÉL VAN!

Ha nincs kéznél a saláta spinner, vagy egyszerűen csak kineveti az ötletet, akkor marad a mosógép a melltartók számára. Ha viszont nincs mosózsákja, amibe bele tudja tenni őket, akkor sincs ok a pánikra. Használjon erre a célra párnahuzatot, ha csak nagy van, akkor tegyen rá egy csomót, így kisebb lesz.

5. LEGYEN ÚJRA PUHA ÉS FRISS A TÖRÖLKÖZŐ!

Bizony idő elteltével azt érezhetjük, hogy a törölközőink sokkal érdesebbek, nem olyan puhák, mint régen. Erre is van megoldás! Tegye a gépbe a törölközőket és indítson el egy melegvizes mosást. Az első járatnál mosószer és öblítő helyett, csak ecetet használjon, majd egy második ciklusnál fél csésze szódabikarbónát tegyen csak a textilekhez.

6. ILLATOS ÉS ANTIBAKTERIÁLIS

Frissítse fel a ruháit és a mosógépet is teafaolajjal! Az antibakteriális hatású olajból 10 cseppet adjon a mosószerhez, hetente egyszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!