Étrend

2020.11.19. 08:33

Íme, néhány ok, amiért érdemes elhagynia a cukrot

Tudja, hogy ki kéne iktatnia a cukrot az étrendjéből, ám úgy érzi, hogy nagyon nehéz a leszokás? Ha nincs motiváció, íme, néhány ok, amiért érdemes tovább próbálkozni – olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Forrás: Shutterstock

Megőrizheti a bőre fiatalságát

A cukor lassíthatja a kollagéntermelést, így a cukorbevitel korlátozásával késleltetheti az első ráncok megjelenését és a bőr öregedésének egyéb látható jeleit.

Segíti a fogyást

A finomított szénhidrátok és cukros ételek kiiktatása, illetve az egészséges zsírok fogyasztása segíti a megfelelő inzulintermelést, így kevesebb zsír raktározódik. A szervezet nem éhezik, az anyagcsere felgyorsul.

Növelheti az energiaszintjét

Ha csökkenti a cukorbevitelt, a vércukorszintje kiegyensúlyozott lesz, megszűnik az ingadozással járó energiaszint-hullámzás. Kiegyensúlyozott és energikus marad.

Búcsút mondhat a hasi zsírpárnának

Nincs több cukor, nincs magas vércukorszint és nem termel a szervezet extra inzulint. Így nem halmozódik fel a hason a zsír, és jelentősen csökken a szív- és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának a kockázata.

Védi a szívét

A hozzáadott cukor negatívan befolyásolja a szívet és az érrendszert. Akiknek a napi kalóriabevitelük 20 százalékát édesség teszi ki, azoknak jelentősen megnő az esélyük a szívbetegségekre.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!