105 éves

2020.06.12. 11:18

Jubileumot ünnepel a Védőnői Szolgálat

Szombaton ünnepli 105 éves jubileumát a Stefánia belga királyi hercegnő védnökségével, Heim Pál gyermekgyógyász kezdeményezésére létrehozott Védőnői Szolgálat – mondta Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Védőnő Tagozatának elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.

Forrás: Shutterstock

Hangsúlyozta: a védőnői hivatás bevezetésének célja, a magyarok számbeli növelése napjainkban is fontos. A szakmát a 105 évvel ezelőtt uralkodó népegészségügyi állapotok, a magas csecsemőhalandóság és a rossz higiéniai gyakorlatok hívták életre fűzte hozzá.

A védőnők a várandósgondozástól kezdve a nővédelemig számos témával foglalkoznak, ők az egyetlenek, akik prevenciós szakemberként a családok otthonában végeznek gondozó munkát mondta Bábiné Szottfried Gabriella, megjegyezve, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzetben a védőnők állandó kapcsolatot, információs forrást jelentettek a családoknak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!