ébredő erdők

2019.04.26. 07:40

Káprázatos légi videókon örökítették meg a tavaszi Balatont

Az Időkép csapata Siófoktól Tihanyig, Füredtől Fűzfőig végigrepülte a tájat a hosszú hétvégén. A kirándulásból káprázatos kisfilmek születtek, ezeket most mi is bemutatjuk olvasóinknak.

Mint honlapjukon írják, az első repülés Siófokról Balatonfüreden át a Tihanyi-félszigetig vezetett (és vissza), ez látható az első videón. Egyszer délután, egyszer naplementekor – ezért vannak benne a vágások, amúgy közel valós idejű. Itt főszerepben a csillogó víztükör, Balatonfüred csodás kikötője, Tihany fenséges apátsága és domborzati vonulatai emelkednek ki a tájból.

A második repülésnél az éppen most ébredő, Balaton-felvidéki erdőket szerették volna madártávlatból megmutatni – ugyanis április második felében zöldülnek ki a magasabban fekvő rengetegek is. Érdekesség, hogy míg megszokott környezetünkben már 1-2 hete zöld minden, a Balaton-felvidék 3-400 méteres dombjainak csúcsán csak most váltak ilyen „üde-friss” színűvé a fák milliói. Nézzék csak:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában