gasztronómia

2019.03.27. 21:45

Két új magyar étterem kapott Michelin-csillagot

Elégedettek lehettek a névtelen tesztelők.

Budapest, 2018. március 26. Széll Tamás séf fõz a Michelin-kalauz (Michelin Guide) budapesti díjátadó ünnepségén a Várkert Bazárban 2018. március 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó / Kovács Tamás

Újabb két budapesti étterem, a Stand és a Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx.

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 20 európai ország 44 nagyvárosa legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek. Idén három új várossal, a horvátországi Zágrábbal és Dubrovnikkal, valamint az izlandi Reykjavikkal bővült a kiadvány.

A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként.

Első alkalommal kapott három Michelin-csillagot egy bécsi étterem: az Amadort már 2016-os megnyitása után egy évvel két Michelin-csillaggal jutalmazta a kalauz.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.

Borítókép: Széll Tamás szakács a tavalyi díjátadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!