két fiatal - három sportág

2019.06.12. 07:00

Két versenyző kapta meg az év sportolója címet Zircen

Ünnepélyes keretek között, Zirc Városi Önkormányzat képviselő-testületének májusi ülésén kerültek átadásra a „Zirc Város Sportjáért” kitüntetések a 2018-as évre vonatkozóan. Zirc város utánpótlás sportolójának Bittmann Panna kerékpár- és síversenyzőt, az év felnőtt sportolójának Piedl Erik dzsúdóst választotta az önkormányzat.

Kelemen Gábor

Az év sportolói Zircen: Bittmann Panna kerékpár- és síversenyző, Piedl Erik dzsúdós

Fotó: Kelemen Gábor

Bittmann Panna a KTM Team Hungary kerékpáros egyesület tagja 2017 óta. A Kellys Bakonyerdő Mountain Bike versenyen 2018-ban első helyen végzett, a TOP Maraton Országos Mountain Bike Bajnokságban pedig összetett harmadik helyezést ért el.

Emellett Panna versenyszerűen síel, egyesületen kívül, támogatások nélkül. Folyamatos résztvevője a Magyar Síszövetség által rendezett Magyar Kupa sorozatnak. A 2017–2018-as síszezonban Magyar Kupa „B” kategóriában második helyen végzett. A sorozat hat versenyből állt, melynek három ausztriai helyszín adott otthont. A 2018-as Alpesi Sí Diákolimpián, Mátraszentistvánon negyedik helyezést ért el. Az Országos Hómenők Kupa Sorozatban, összetettben a dobogó legfelső fokára állhatott, a Szombathelyi Amatőr Alpesi Síbajnokságban kategóriájában első helyen végzett, és az összetett női első helyezést is a neve mellé írták.

Az év sportolói Zircen: Bittmann Panna kerékpár- és síversenyző, Piedl Erik dzsúdós
Fotó: Kelemen Gábor

Piedl Erik a Vincze Judo Club Zirc tagja, aki már óvodás kora óta dzsúdózik, szinte a kezdetektől jár versenyekre. Kitartó munkájában nagyon sokat köszönhet az edzőinek, Vincze Ferencnek és Vincze Lajosnak. Testvérével, Márkkal – aki korábban szintén elnyerte az „Év Sportolója” díjat – rendszeresen mérették meg magukat az edzéseken, illetve otthon is, merthogy a pincében egy kis mini dojo volt nekik kialakítva. Versenyeken is sokszor segítették egymást.

Tavaly Erik megnyerte a Budapest Kupa Nemzetközi Válogató Versenyt, az U23-as Felnőtt Országos Bajnokságon, az Ifjúsági Országos Bajnokságon és az Ifjúsági Országos Rangsorversenyen egyaránt harmadik helyezést ért el.

A 2018-as eredményei alapján bekerült idén a junior válogatott „B” keretébe. Eddigi pályafutása során minden korosztályban érmet jelentő helyeken tudott végezni az országos bajnokságokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában