Járvány

2021.03.11. 11:09

Kétszer annyian kérnek segítséget az Ökumenikus Segélyszervezettől

Sokan élelmiszert, fertőtlenítő szereket, maszkokat szeretnének, de kérnek támogatást az online oktatás otthoni biztosításához is.

Budapest, 2020. november 29. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa adomány ad át Villás Katalin családjának a segélyszervezet adventi adománygyűjtését elindító rendezvénye után Budapesten 2020. november 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kétszer annyi kérés érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába az elmúlt egy évben, mint az azt megelőző hasonló időszakban.

A szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy sokan élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a koronavírus-járvány elleni védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot kérnek, de sok megkeresésben az online oktatás otthoni biztosításához kérnek támogatást, többi között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt.

A segélyszervezethez fordulók közül sokaknak elfogytak a tartalékai, azt jelzik, hogy nem tudják fizetni a lakbért és a rezsit, mivel a járvány alatt megszűnt vagy jelentősen csökkent a bevételük – írták a közleményben Gáncs Kristófot, a szervezet kommunikációs igazgatóját idézve.

Ismertették, hogy a járvány miatt a családok és gyerekek felzárkózását segítő közösségi programokat a nappali ellátást nyújtó intézményben több esetben felfüggesztették vagy kisebb csoportokra osztva történnek, illetve online tartják meg. A szociális szolgáltatások egy részénél a tanácsadások telefonon vagy online, az adományátadások pedig „kontakt” nélkül történnek.

A szervezet által működtetett családok átmeneti otthonaiban a higiénés körülmények biztosítása mellett az intézmények munkatársai a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában és korrepetálásában is segítik a családokat. A hajléktalanokat segítő központok pedig teljes kapacitással folyamatosan működnek – tudatták.

A segélyszervezet rászorulókat segítő munkáját a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Bankkártyás adományozással a www.segelyszervezet.hu/koronavirus oldalon, illetve átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel lehet segíteni – olvasható a közleményben.

Borítókép: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa adomány ad át Villás Katalin családjának a segélyszervezet adventi adománygyűjtését elindító rendezvénye után Budapesten 2020. november 29-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!