Kábulat

2018.06.26. 09:14

Kevesebben használnak dizájnerdrogot

Felmérések szerint a fiatalok többsége először a marihuánát próbálja ki.

Tushar Mallick of England, a member of the International Church of Cannabis smokes a joint during a 4/20 celebration on April 20, 2018 in Denver, Colorado. The non-denominational, multi-faith church is celebrating it's one year anniversary. Members refer to themselves as Elevationists and practise Elevationism which incorporates the use of cannabis as a sacrament to 'elevate' one's self. Colorado is one of twenty-nine US states along with the District of Columbia that has legalised the use of cannabis either recreationally or medically. / AFP PHOTO / Jason Connolly

Elkezdett csökkenni a dizájner drogok fogyasztása Magyarországon – mondta Csákó Ibolya rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Osztályának kiemelt főreferense kedden az M1 aktuális csatornán, a drogellenes világnap apropóján.

A főreferens elmondta, hogy a fiatalok többsége először a cannabist próbálja ki, azt követi a herbál, majd megjelennek a különböző gyógyszerek. A veszélyes gyógyszerfogyasztás nemcsak a fiatalok körében, de az egész társadalomban jelen van – tette hozzá.

Németh Ágnes rendőr ezredes, az ORFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a műsorban elmondta

a megelőzés szempontjából fontos, hogy a szülők jó viszonyt alakítsanak ki gyerekükkel, ami kiterjed arra is, hogy szabadon beszélnek egymással.

Ha azt látják, hogy a gyermek viselkedése megváltozik, zárkózottá válik, akkor érdemes vele elbeszélgetni vagy szakember segítségét kérni. A gyermekek általában a családban bekövetkező valamilyen krízis után fordulnak kábítószerhez – mondta.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: AFP / Jason Connolly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!