kikapcsol

2019.10.02. 15:15

Kisgyermek mellett is tudunk időt szakítani a lazításra

Fárasztó nap, kimerítő hét vagy nehéz életszakasz? Kisgyermekes családban nem könnyű kipihenni a testi-lelki mélységeket. Hiszen alkalom sincs rá, vagy mégis? Töltődjünk fel fektetés után!

Forrás: Shutterstock

Fotó: antoniodiaz

A csalad.hu összegyűjtött néhány tippet a kikapcsolódáshoz:

  • A testi fáradság elűzésére egyik legjobb módszer az alvás, akármilyen közhelyesen és unalmasnak hangzik is. Iktassunk be néhány estét, amikor a gyermekek fektetése után nem tesszük rendbe a konyhát, nem készítjük be a mosnivalót, és az előszobában sem pakolunk össze. Amilyen gyorsan csak lehet, feküdjünk le! Meglesz az eredménye a pár napos kiadós(abb) éjszakai alvásoknak: testileg felfrissülve mindent gyorsabban és lelkesebben végzünk majd.
  • Forró, illatos fürdő, közben kellemes zene – nyújtsuk meg a fürdőszobában töltött esti időt, élvezzük az ellazulást! Most önmagunkra koncentráljunk, minden más mellékes!
  • Egy könnyű masszázs a párunktól testi és lelki felfrissülés egyaránt. Ráadásul kapcsolatépítő is!
  • Halk, nyugtató zenére nyújtózzunk el a szőnyegen! Minden irányban „csavargassuk el magunkat”, végezzünk lazító tornagyakorlatokat, relaxáljunk! A mindennapos rutinmozdulatok, emelések után szüksége van a testnek másfajta mozgásra is.
  • Kérjünk meg valakit, vigyázzon a gyerekekre, és kerekedjünk fel egy esti sétára a párunkkal kettesben! Beszélgetni, mélyeket lélegezni, az adott helyzetekből kiszabadulni és megtisztulni, ráadásul felfrissülni – sok mindenre jó egy ilyen alkalom!
  • Közös filmnézés vagy könyvolvasás a kanapén, kényelmesen, egy finom pohár bor, csoki vagy bármilyen ízletes kedvencünk társaságában különlegessé varázsolja az estét, és egy kicsit kiemel a szürke hétköznapokból.
  • Alkossunk valamit! A pihenés sokszor nem a testi ellazulást jelenti, hanem valami olyan elfoglaltságot, ahol kis időre a legbenső önmagunk lehetünk. Erre nagyon jó módszer a kreatív énünk előhívása! Kézimunkázzunk, színezzünk, rajzoljunk, ragasszunk, rendezgessünk fényképeket! Babráljunk a szobanövényekkel, pakoljuk át a fiókot, keressük meg a régi kincseinket!
  • Szerezzünk be pár újságot, olyat, amit rég nem olvastunk már, vagy kezdjünk neki egy jó könyvnek! Ezek egészen más világba röpítenek majd, és nekünk most éppen erre van szükségünk!
  • Alkalmanként igenis megengedhetünk magunknak egy-egy fektetés utáni barátnős találkozót. A cél a kikapcsolódás, a felüdülés, így ne gondoljunk arra, hogy a késői lefekvés miatt borul a másnap! Valószínűleg álmosak leszünk, de ha előző este jól kibeszélgettük magunkat, sokkal nagyobb lelkesedéssel állunk neki az újabb feladatoknak!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!