Ökológiai lábnyom

2019.11.29. 09:36

Kivizsgálják a zeneipar hatását a klímaváltozásra

A brit Massive Attack zenekar összefogott a Manchesteri Egyetem klímakutatóival.

British Trip-Hop band "Massive Attack" performs on the main stage at the Big Chill festival near Ledbury in Herefordshire on August 6, 2010. Running from the 5th to the 8th of August, the festival features some of the more popular bands and musicians from the underground music scene as well as more established acts such as Lily Allen and Massive Attack. AFP PHOTO/Leon Neal / AFP PHOTO / LEON NEAL

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Leon Neal

Kutatók fogják vizsgálni a Massive Attack zenekar turnéinak hatásait a klímaváltozásra

jelentette be csütörtökön a brit rockzenekar.

A bristoli származású zenekar a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre. Céljuk az, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan csökkentsék a negatív környezeti hatásokat az egyre nagyobb klímavészhelyzet közepette.

A Massive Attack közleménye szerint évek óta nemzetközi turnékat folytató zenekarként aggódnak ökológiai lábnyomuk miatt.

Ezért megbízták a Manchesteri Egyetem tudósok, közgazdászok, mérnökök és társadalomkutatók alkotta Tyndall Klímakutató Intézetét, hogy térképezze fel a turnék szénlábnyomát és mutasson be olyan opciókat, amelyek révén az jelentősen csökkenthető írták közleményükben.

Chris Jones, a Tyndall Klímakutató Intézet munkatársa elmondta:

minden iparágnak más-más mértékű a széndioxid-kibocsátása. Szükségünk van ilyen együttműködésekre, hogy átfogóan tudjuk vizsgálni a széndioxid-kibocsátás csökkentésének lehetőségeit.

A kutatók adatokat gyűjtenek a Massive Attack turnéi során a zenekar utaztatásáról, a produkcióról, a közönség utazásáról és a koncertek helyszíni hatásairól.

Borítókép: Massive Attack zenekar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!