Járvány

2020.05.01. 20:27

Kötelező lesz a vasúttársaság járatain az arc eltakarása

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Forrás: Shutterstock

A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30 százalékos kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során – ismertette a MÁV-START intézkedéseit a Magyar Nemzet.

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténik, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak – ismertette közleményében a társaság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!