Ebtartók, figyelem!

2017.11.17. 18:44

A kutyabarát címért versengtek a szállodák, éttermek, munkahelyek

Idén immár negyedszer írták ki a Kutyabarat.hu portál és partnerei az Év Kutyabarát Helye pályázatot. A verseny 11 kategóriájában rekordszámú, 124 nevezés érkezett – adta hírül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken.

A pályázat célja a felelős kutyatartás népszerűsítése és a kutyabarát szolgáltatások, munkahelyek bemutatása – olvasható a közleményben.

„Nagy öröm, hogy egy év alatt másfélszeresére nőtt a pályázók száma. Idén a legerősebb kategória a munkahelyek kategóriája volt, de az éttermeknél is növekedés mutatkozott, az üzletközpontok kategóriáját pedig ezentúl minden évben állandó kategóriaként fogjuk megjeleníteni„ – nyilatkozta Sziládi-Kovács Tibor ötletgazda, hozzátéve: egyre több partner és támogató csatlakozik kezdeményezésükhöz.

A beszámolóból kiderül: hazánkban egyre több, ma már közel másfél milliónyi felelős kutyatulajdonost tartanak számon, és a hazai kutyatartás minősége ma már sok tekintetben megközelíti a nyugati országok kutyatartási színvonalát. A kutyatartók többsége ugyanis családtagként gondol kedvencére, és vele együtt tervezi nemcsak a hétköznapokat, hanem a szabadidős tevékenységeket, sőt a nyaralást is.

„A kutyák társadalomban betöltött szerepe mára gyökeresen átalakult. Legkedvesebb barátaink ők, sorsukért és jólétükért felelősséget érzünk. A kormány elkötelezett a felelős kutyatartás lehetőségeinek bővítése és szabályainak terjesztése mellett, és köszönetét fejezi ki azon szervezeteknek, amelyek a kulturált állattartó társadalom létrejöttéért, a boldog kutyusokért és gazdáikért munkálkodnak” – mondta Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos.

A verseny 11 kategóriájában – szálloda, panzió/vendégház, budapesti étterem, budapesti kávézó, vidéki étterem, vidéki kávézó, romkocsma/söröző, munkahely, cukrászda, bolt, üzletközpont – 34 díjat osztott ki a zsűri. A díjazottakat ide kattintva tudja megtekinteni.

Borítókép: Shutterstock / Javier Brosch

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!