figyelemfelhívás

2021.04.11. 15:04

„Maradj ember a volán mögött is!” címmel indul közlekedésbiztonsági kampány (videó)

A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy empátiával és együttműködéssel csökkenthető a közúti balesetek száma Magyarországon. Michelisz Norbert, Talmácsi Gábor és Szujó Zoltán is csatlakozott a kampányhoz.

A hétköznapokhoz hasonlóan a közlekedésben résztvevőknél is rendkívül fontos az empátia és az együttműködés, ezek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy kevesebb baleset történjen a közutakon. Ennek érdekében indít közlekedésbiztonsági kampányt a hazai mobilitási piac meghatározó szereplője, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

A kampány célja felhívni a figyelmet arra, hogy milyen egyszerűen tehetnénk a balesetmentes közlekedésért. A közlekedési kultúra általános szintjének javulásával kevesebb lenne a forgalom szereplői között az ellentét, ami a baleseti kockázatok csökkenéséhez vezetne.

A kampányhoz csatlakozott az autó- és motorsport két legsikeresebb hazai versenyzője, Michelisz Norbert, a WTCR túraautó-világkupa 2019-es világbajnoka és Talmácsi Gábor, a MotoGP 125 köbcentiméteres kategóriájának 2007-es világbajnoka, valamint Szujó Zoltán.

Az ismert sportriporter a kampány részeként elkészült társadalmi célú hirdetés narrátora. A reklám hétköznapi helyzeteken keresztül mutatja be, hogy az empátia és a kooperáció közutakon tapasztalható hiánya milyen életidegen és furcsa lenne a mindennapokban. Sokkal több felesleges probléma és konfliktus keletkezne, ha mindenki úgy viselkedne egymással, ahogy arra az utakon hajlamosak az emberek.

A közlekedési balesetben elhunytak száma 2020-ban 450-re csökkent. A kiemelt cél az elért eredmények megőrzése, amelyhez hozzájárulhat a közlekedési szabályok betartása és a közlekedők egymásra figyelése, így többek között az autósok és motorosok közötti tolerancia növelése is.

„A HUMDA egyik küldetése a közlekedésbiztonság színvonalának javítása. A megfelelő szemléletformálás révén szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a 2020-ban jelentősen javuló baleseti statisztikák eredményeinek számottevő részét hosszú távon is megőrizhessük. Magyarország ennek érdekében is csatlakozott az ENSZ közlekedésbiztonsági alapjához és átvesszük a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA jó gyakorlatait és tapasztalatait is. A Hungaroring továbbfejlesztése és a hajdúnánási MotoGP pálya kapcsán e törekvésünk szintén kiválóan megmutatkozik, hiszen már a tervezési fázistól folyamatosan egyeztetünk a szakma nemzetközi szereplőivel” – hangsúlyozta Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató.

„A teljes médiamixet lefedő Maradj ember a volán mögött is! kampányunk az egész társadalmat célozza, és reméljük, sokakat elér és sikeresen szólít meg, hiszen csakis közösen, odafigyeléssel és empátiával érhetjük el a kitűzött célt. Gondoljunk csak bele: a pénztár előtti sorban sem kezdünk el olyan ingerülten viselkedni, mint néha az autóban, amikor lassan indul el valaki előttünk. Más helyzetekben többnyire jóval visszafogottabban reagálunk, pedig a felesleges bosszankodás elterelheti a figyelmet a vezetésről, a türelmetlenkedéssel magunkat és másokat is veszélybe sodorhatunk” – emelte ki Lázár László kommunikációs igazgató.

Borítókép: kivágás a kampány videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!