mindenki táncol

2019.05.20. 12:26

Megkérdeztük olvasóinkat, mikor táncoltak utoljára

Rengeteg különböző oka lehet annak, ha valaki táncol. Ami mégis közös mindenkiben: tánc közben az ember felszabadult, és egy rövid időre elfelejt mindent, ami a szívét nyomja, ami nem szükséges a mozdulatokhoz.

Horváth László

Azt is jól tudjuk: mindenki táncol. Buliban, koncerten, zenét hallgatva a buszon, ABBA dalokat üvöltve énekelve zuhanyzás közben.

Persze, kinek mikor adódik rá lehetősége, szintúgy változó. A május 22-én kezdődő A Tánc Fesztiválja programsorozathoz közeledve, arra voltunk kíváncsiak, olvasóink mikor táncoltak legutóbb.

Válaszadóink 11%-a a nemrégiben megrendezett Gizella Napok koncertjein tipegett. Mindenki megtalálhatta a neki való muzsikát: népzenétől kezdve, az etno-punkon át a popig és jazzig.

Olvasóink ötöde minden reggel táncolva készül el. Ők azok, akik a reggeli kávé lefőzése közben már a rádiót hallgatják, és a korai testmozgás legalább annyira felébreszti őket, mint egy zuhany, vagy épp egy dupla presszó.

A válaszadók 33%-a saját bevallása gyermekkorában táncolt utoljára. Nem meglepő, a gyerekek nagyon érzik a ritmust, és ez kiegyensúlyozza a tényt, hogy legtöbbjük nem ismeri a salsa alaplépéseit. Ettől függetlenül sejtjük, hogy ezen opció választói is szoktak dobogni a lábukkal, ha megszólal a rádióban az aktuális év slágere. Az pedig már majdnem tánc.

A legnagyobb többségben azok voltak, akik az esküvőjükön táncoltak utoljára. Olvasóink 36%-a választotta ezt a lehetőséget. Az eredmény nem meglepő. Egy esküvő az igazi boldogság napja. Amikor összekötjük az életünket a választottunkkal, és az este folyamán legszívesebben el sem engednénk a kezét. Persze, sok területen a menyasszonytánc kötelező eleme a lagzinak, így még a félénk hölgyek és félénk barátaik is táncolnak egy dal erejéig.

 

Szó, mi szó. Táncolni egyszerre felemelő és mókás, és nem utolsó sorban egészséges!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában