Érdemes megnézni az összes versenyzőt

2019.07.17. 16:00

Megkezdődött a veszprémi Utcazene Fesztivál

Idén is rengeteg fellépővel, sok helyszínnel, és nagy versenydrukkal indul a Veszprémi Utcazene Fesztivál.

Horváth Virág

Szerdán vette kezdetét a Veszprém belvárosát megmozgató négy napos fesztivál, ami egészen szombatig nyújt különleges zenei élményeket a megyeszékhelyre látogatóknak.

A négy nap folyamán több mint harminc külföldi fellépőt köszönthetünk városunkban a világ különböző pontjairól, és ahogyan az elmúlt években megszokhattuk már, húsz versenyző küzd meg a fődíjért. A tét nem kicsi, a délutáni programban fellépő utcazenészek közül ugyanis a szakmai zsűri és a közönség idén is megválasztja az általa legjobbnak ítélt fellépőket.

A Fesztivál első napján zenével telt meg a belváros
Fotó: Penovác Károly/Napló

A szakmai díj is és a közönség díj is 1.000.000 Ft külön-külön, de mindez kerülhet ugyanabba a kalapba is. Érdemes tehát megnézni az összes versenyzőt, és okosan szavazni a kedvencünkre, amire van is lehetőségünk, hiszen a négy napban forgó-rendszerben különböző időpontokban, különböző színpadokon találkozhatunk ugyanazokkal a versenyzőkkel.

Itt még a kezdés előtt Fotó: Szauer Annamária

Újító megoldással fordulnak a szervezők az önjelölt zenészek felé is. „Gyere és zenélj, mi meglátunk, meghallunk, megtalálunk, és amennyiben úgy gondoljuk, a produkciód hozzáad a rendezvényhez, kapsz tőlünk egy karszalagot, ami felhatalmaz téged a további zajongásra, és a rend őrei nem fognak megkérni, hogy függeszd fel a tevékenységet. Ellenkező esetben azonban sajnos ez történik majd.” – áll az Utcazene Fesztivál hivatalos honlapján. Tehát meg lehet próbálni gerilla-akcióval a szervezők szívébe lopni magunkat, de azt is büszkén kell viselni, ha épp nem nyújtottunk egy karszalagot érdemlő produkciót.

A fesztivál első napján délután négykor kezdődnek el a versenyprogramok, és már a kezdéskor óriási érdeklődő tömeg hömpölyög a belvárosban a Food Truck Show autói között. A Fortuna Udvarban lévő színpadot délután négykor a várost képviselő Golarits Márton és Bögi Levente avatják fel, ők kezdik ugyanis a versenyprogramot a Lasselsberger-Knauf színpadon.

- Elég nagy volt a felelősségünk, hogy mi nyitottuk meg a Fortuna udvar színpadán a programot, de szerintem sikerült egy jó első benyomást tenni – mondta el a Napló kérdésére Golarits Márton énekes.

- Nem a győzelemért jöttünk elsősorban. Itt vannak olyan arcok, akik már azóta zenélnek együtt, amióta csak az eszüket tudják. Velük szeretnénk kommunikálni, mert nagyon jó olyan embereket megismerni, akik már régóta vannak a szakmában. Mi olyan korai fázisban vagyunk, hogy minden tanács nagyon jól jön – tette hozzá Golarits Márton.

Bögi Levente gitár és Golarits Márton ének a veszprémi Utcazene Fesztiválon
Fotó: Penovác Károly/Napló

A csütörtöki napon is rengeteg izgalmas koncertre számíthatunk, hiszen a Rákóczi utcai Insedo Utcazenész megállóban a tavalyi elmaradt koncertje után végre köszönthetjük Veszprémben az ír Sion Hill-t 21 órától, de érdemes lesz ellátogatni a 2023 Nagyszínpadhoz is az Óváros téren, ahol 22.45-kor a Jenny and the Mexicats koncertjén élvezhetjük a stílusok és nemzetiségek csodás egyvelegét.

 

További információkat az idei Utcazene Fesztiválról itt találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában