2018.04.06. 20:54
Megszáradt a kenyér? Még nincs minden veszve
Pár praktikával hamar felfrissítheti.
Elöl hagyta a szegetlen veknit és kopogósra száradt, mire észrevette? Több módszerrel is megmentheti a kidobástól és olyan puha lesz, mint a frissen sült – írja a Mindmegette cikke, amely három remek trükköt is megoszt az olvasókkal.
ÖT LÉPÉSBEN FÉLÓRA ALATT, HA RÖGTÖN ENNE
1. Tartsa a csap alá, és folyasson rá hideg vizet, amíg a kenyér felpuhul.
2. Csepegtesse le, és vizesen csomagolja alufóliába.
3. Melegítse elő a sütőt 200 fokra, majd tegye be a kenyeret a középre tolt rácsra 15 percre.
4. Ezután vegye ki a sütőből, és óvatosan távolítsa el róla az alufóliát. Vigyázzon, mert a fólia forró és gőz csaphat ki alóla!
5. Végül tegye vissza a kenyeret a sütőbe további 10 percre, hogy ropogósra süljön a héja.
2 LÉPÉSBEN EGY NAP ALATT, HA NEM FENYEGET AZ ÉHEN HALÁS VESZÉLYE
1. Bugyolálja nedves konyharuhába a kiszáradt kenyeret, majd tegye a hűtőbe 1 napra.
2. Másnap a „borogatás” nélkül süsse az előmelegített sütőben 180 fokon 5 percig, és máris szeletelheti.
1 LÉPÉSBEN NEGYEDÓRA ALATT, HA A KENYÉR INKÁBB CSAK SZIKKADT
Spriccelje meg egyenletesen hideg vízzel, majd csomagolja barna papírzacskóba. Így felfrissítheti a 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt.
Borítókép: Shutterstock / Radharani