veol recept

2019.01.27. 07:00

Mi legyen a vasárnapi ebéd? Finom fogás lusta háziasszonyoknak

Hogyha már a könyöködön jön ki, hogy a „Mi legyen az ebéd?” kérdésre csak vállhúzogatást kapsz válaszul a családtól, nézd meg, hogyan főzhetsz finomat a legkevesebb energiabefektetéssel!

Horváth Virág

A VeolRecept sorozatunkban most az óvári sertésszelet egy könnyebbik elkészítési formáját mutatom meg. Összehasonlításképpen, megmutatjuk az eredeti receptet is a mindmegette.hu segítségével.

Hozzávalók:

12 szelet karaj (kb. 60 dkg) – > Mi, lusta háziasszonyok, előre szeletelt és védőgázas csomagolásban megvásárolható sertéscomb szeleteket használtunk, abból is csak 4-et (2 főre).

12 szelet sonka -> A felvételen grillezett pulykasonka van, de bármit választhatunk, ami elég nagy és jószívvel rá tudjuk mondani, hogy „sonka” (szintén 4 darab).

25 dkg fehér csiperkegomba -> ez egyenlő egy doboz gombakonzervvel.

30 dkg óvári félzsíros sajt (trappistával is készülhet) -> ezt, a szemfülesek szintén kiválthatják szeletelt (szendvicsbe való) sajttal.

6 evőkanál olaj – ezt mi is használtuk

10 dkg vaj – ezt a lépést átugrottuk.

liszt – erre sem volt szükségünk.

só, bors – A só, bors mellett használtunk még bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, fokhagymát, és vörösbort (a húsra, a gombára)

(hagyma – ez az eredeti receptből hiányzik, nem is igazán menne a vajas megoldásokhoz, de szerencsére mi nem bajlódtunk a vajjal, így 2 kis fej hagyma kíséretében kezdtük meg a főzést.)

A körethez:

1,5 kg krumpli -> ezt mi gyorsrizzsel oldottuk meg.

10 dkg vaj -> a vajra itt sem volt szükségünk.

Aki viszont siet, vagy nincs kedve a konyhában állni vasárnap délelőtt, olvasson tovább.

Óvári sertésszelet, ahogy mi csináljuk

A szeletelt sertéscombokat befűszerezzük (só, bors, fokhagyma, bazsalikom). Nem klopfoljuk, nem forgatjuk lisztbe. Egy kevés olajon kis-közepes lángon pároljuk (hogy kiengedje a saját levét). Miközben a hús magától készülődik, mi felszeleteljük a két kis fej vöröshagymát, kibontjuk a szeleteltgomba-konzervet. 10-15 percig pároljuk a húst, közben locsoljunk rá a vörösborból.

Ha a húsnak szép színe és jó illata van, vegyük ki a serpenyőből. A hátramaradt fűszeres boros olajos lében üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd ráborítjuk a vízzel átöblített, kinyomkodott gombaszeleteket, utánfűszerezhetünk só, bors, oregánó, fokhagyma segítségével. Egy kis bor ennek sem árt, főzzük őket egy kicsit (ne sokat, hiszen a konzervgombának ugye nem kell már túlfőnie). A húst közben olajjal kikent tepsibe helyezzük. A hagymás gombát a tetejére halmozzuk. Letakarjuk őket a sonkával és sajttal, majd betoljuk a sütőbe, 10 perc alatt kész. Ez a 10 perc elég a gyorsrizsnek is.

Tálalhatunk. Egészségükre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában