pofonegyszerű és megfizethető

2017.11.16. 13:45

Mindennapi ínyencség: levendulás-szőlős sajttorta

A sütőt se kell bekapcsolnia ehhez a finomsághoz.

Mikor evett utoljára bármit, amiben levendula volt? Régen, ugye? Pedig ez a csodálatos növény nemcsak kellemes illata, de különleges íze miatt is különlegessé tehet egy-egy ételt – most egy sajttorta-receptet mutatunk a Mindmegette oldaláról.

HOZZÁVALÓK

6 dkg sárgadinnye szárított, cukrozott

1 dkg kandírozott narancshéj, vagy 1 ek narancslekvár

3 dkg aszalt barack

6 dkg héj nélküli mandula

1 csipet só

A krém:

25 dkg mascarpone

1 ek vaj

1 tk levendula

2 ek méz vagy agavé szirup

1 citrom kifacsart leve

30 szem szőlő vékony karikákra vágva

ELKÉSZÍTÉS

  • A gyümölcsöket a mandulával ledaráljuk, majd a likőrt is hozzákeverjük. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy fél órára. Diónyi golyókból kosárkákat formázunk, tányérokra ültetjük, majd ebbe töltjük a krémet.
  • A vajon a levendulát megfuttatjuk, a mézet hozzáadjuk, felfőzzük az egészet, a citrom levét is hozzáadjuk, és még együtt főzzük egy percig alacsony lángon.
  • A mascarponét kikeverjük, majd a szobahőmérsékletűre hűlt szirupot és a karikázott szőlőt is hozzákeverjük (ha túl folyós a krém, hűtőbe tesszük fél órára), majd a kosarakba kanalazzuk.
  • Idénygyümölcsökkel díszítjük.
  • Borítókép: Alliance / Shutterstock.com

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!