kisokos

2017.10.14. 10:57

Mindent a melírről

Újdonságra vágyik, de vágatni nem szeretne? Dobja fel a frizuráját másképp!

A szakszerűen elkészített melírcsíkok életre keltik a frizurát, és közben olyan természetesnek hatnak, mintha csak egy tengerparti nyaralás alkalmával rajzolták volna őket a hajunkra a napsugarak. A Fanny magazin cikke górcső alá veszi a leggyakoribb kérdéseket a módszerrel kapcsolatban.

Speciális technika

A fodrászom paintingtechnikával akarja kivilágosítani a hajam. Ez mit jelent?

A speciális melírozási technikát össze sem lehet hasonlítani a klasszikusnak mondható fésűs vagy lapmelírral. A paintinggel kiemelt területek rendkívül természetesnek hatnak, mert a fodrász ecsettel, szabad kézzel viszi fel a hajra a lágyan árnyalt színeket.

Félresikerült?

A tincseim szőke helyett vöröses színűek lettek. Mit ronthattam el?

Valószínűleg túl hamar kiöblítette a hajából a terméket. A festékesdobozon feltüntetett hatóidőt mindig pontosan be kell tartani, különben a tincsek könnyen vörösessé válhatnak.

Hidratálás

Hogyan ápoljam a festett hajat?

A festett tincsek könnyen szárazzá, sprőddé, töredezetté válnak. A samponos hajmosás után mindig használjon tápláló balzsamot, amitől selymes tapintású és csillogó lesz a frizurája. Hetente egyszer pakolással is érdemes ápolnia a tincseit. Próbálja ki a következő receptet! Pürésítsen 1 db érett avokádót, keverjen bele 1 db tojássárgáját és 2 tk olívaolajat, vigye fel a tincseire a keveréket, hagyja hatni 15 percig, majd alaposan öblítse le, és mosson hajat samponnal.

Idősebbeknek is

Az ősz hajban is jól mutatnak a melírcsíkok?

Szép összhatást érhet el, ha néhány csíkot vegyít az ősz frizurába. A sötét, hamuszínű tónusok a legmegfelelőbbek, ezek felélénkítik a szürke tincseket.

Világosba sötétet

A szőke hajba is lehet sötétebb csíkokat festeni?

Igen, ám ahhoz, hogy az eredmény természetesnek hasson, a melírozott csíkok színe maximum két árnyalattal térhet el az eredeti hajszínétől. A túl erős kontrasztok mesterkéltnek hatnak.

Dúsabb hatás

Növelni szeretném a hajam volumenét. Segíthetnek ebben a melírcsíkok?

Igen, ha a hajtőnél sötétebb színárnyalatot alkalmaz, az egész frizura teltebbnek fog hatni.

Lenövés

Milyen gyakran kell melíroztatni, hogy ne látsszon a lenőtt hajtő?

Hat-nyolc hetente a legcélszerűbb.

Megfelelő árnyalat

Hogyan találom meg a hozzám illő, tökéletes színárnyalatot?

Ehhez az eredeti hajszínt, a haj felépítését, a bőr-, valamint a szemszínt is figyelembe kell venni. Ha ön sötét típus vagy erősen lebarnult a bőre, ne válasszon világosszőke árnyalatokat, hiszen a végeredmény természetellenes lenne. Ha pedig nagyon világos a bőre, a sötét árnyalatok nem ajánlottak. Több tónus együttes alkalmazásával lehet elérni a legkiegyensúlyozottabb összhatást.

A leggyakoribb módszerek

* Fésűs technika: A festéket egy fésű segítségével viszik fel a hajtincsekre. Könnyű a kivitelezése, ideális módszer rövid, lépcsős haj esetén.

* Lapmelír: A fésű nyelének segítségével leválasztott tincseket bekenik a festékkel, majd fóliába csomagolják őket.

* Melírkalapos eljárás: Csak egyes tincseket húznak ki egy úszósapkaszerű műanyag kalap lyukain keresztül, majd befestik azokat. Érzékeny fejbőr esetén ideális, hiszen az végig védve van.

* Paintingtechnika: A több színárnyalatú festéket ecsettel viszik fel a hajra.

Borítókép: kiuikson / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!