Cirkuszoljunk!

2019.05.23. 23:06

Most az Ön részvételével készülhet cirkusztörténeti kiállítás

A Fővárosi Nagycirkusz 2019. június 27-én ünnepli 130. születésnapját – ebből az alkalomból személyes cirkuszi emlékeket várnak a kiállításszervezők.

Forrás: Shutterstock

Wulff Ede német-holland cirkuszigazgató 1889-ben június 27-én nyitotta meg vasszerkezetű, hullámbádogból készült cirkuszépületét a budapesti Városligetben, mely azóta is Magyarország első és egyetlen kőcirkusza.

A jubileum alkalmából cirkusztörténeti kiállítást rendeznek, melynek célja, hogy minél teljesebben bemutassák a Fővárosi Nagycirkusz elmúlt 130 évét. Mindehhez a közönség segítségét kérik: cirkuszi tárgyi emlékeket, személyes történeteket lehet beküldeni. Olyan felajánlásokat várnak, amelyek valamilyen módon kötődnek a Fővárosi Nagycirkuszhoz.

A tárgy lehet dokumentum (régi plakát, fotó, jegy, stb.), rekvizit, különleges, előadáshoz, artistához, zsonglőrhöz kötődő emlék, stb.

A tárgyak – igény esetén – egy évre szóló kölcsönszerződéssel kerülnek felhasználásra. Adományozás esetén cirkusztörténeti gyűjteményünk részét képezik majd, és más kiállításokon is felhasználásra kerülnek. A tárgyakról digitális anyag (fotó, videó) készül, amely a későbbiekben online elérhetővé válik.

A beérkező emlékeket a nagyközönség egy éven át láthatja majd a Fővárosi Nagycirkusz épületében és honlapján. A felajánlókat feltüntetik a kiállításon, a honlapon, illetve családi cirkuszi belépővel és ajándékokkal jutalmazzák.

Jelentkezni 2019. június 10-ig a [email protected] e-mail küldött e-maillel, vagy a 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12a postacímre küldött felajánlással lehet. A feladványon „Az én cirkuszom – a mi cirkuszunk” jeligét kell feltüntetni.

A teljes kiírás a Fővárosi Nagycirkusz honlapján olvasható.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!