Járvány

2020.05.24. 09:57

Nagy segítség a szülőknek a nyári tábor

Komoly segítség a szülőknek, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az előírások betartásával, mert a koronavírus-járvány miatt sokan kivették a szabadságukat – közölte reprezentatív kutatása alapján a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) vasárnap.

Tusnádfürdõ, 2019. július 24. Gyerekek játszanak a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdõn 2019. július 24-én. Az "Egy a tábor" mottóval rendezett jubileumi Tusványos idei kiemelt témája az elsõ világháború századik évfordulója, továbbá a rendszerváltás utáni 30 év, de a meghívott politikusok és szakértõk értékelik az idei európai parlamenti választás eredményét is, és több pódiumbeszélgetést szentelnek Európa jövõjének. MTI/Veres Nándor

Forrás: MTI

Fotó: Veres Nándor

A közlemény szerint a válaszadó szülők 25 százalékának komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermekük felügyelete a nyári szünet idején.

A 14 év alatti gyermeket nevelők 40 százaléka tervezi, hogy táborba küldi gyermekét a nyári szünetben.

A megkérdezettek 29 százaléka számít a napközis táborokra, további 11 százalék pedig még gondolkozik rajta. Ottalvós táborokba a megkérdezettek 16 százaléka szívesen küldené gyermekét, 8 százalékuk még nem döntött ebben a kérdésben – írták.

A felmérésből kiderült az is, hogy

a 14 év alatti gyermeket nevelők több mint harmada számít a nagyszülői segítségre a szünidőben.

A szülők ötöde baráti vagy rokoni, és mindössze hat százaléka fizetett külső segítséget is igénybe venne. A 6 év alatti gyermekek szüleinek kétharmada tervezi, hogy óvodába, illetve bölcsődébe viszi gyermekét nyáron.

A többség az iskola befejezésének dátumát a szokásos június 15-ben határozta meg, az általános iskolás gyermekek szüleinek harmada, a középiskolások szüleinek negyede azonban egyetért azzal, hogy június végéig legyenek iskolai foglalkozások – olvasható a közleményben.

A reprezentatív kutatás során május 18. és 20. között ezer szülőt kérdeztek telefonon.

Borítókép: gyerekek játszanak a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!