higiénia

2018.11.24. 10:40

Négy titka van a kristálytiszta mosogatónak

Akár filléres módszerekkel is csilloghat a konyhája.

Ha 1-2 napig halmozódnak az edények a mosogatóban, szinte garantált, hogy az edényeken kívül a mosogatókagyló is tele lesz foltokkal és apró ételmaradékokkal. A következő praktikák segítségével azonban villámgyorsan tisztává varázsolhatja! – írja a Mindmegette.

1. SÓ+ SZÓDABIKARBÓNA = TISZTA MOSOGATÓ

A tökéletes házi tisztítószer elkészítéséhez csupán 2 dologra lesz szüksége: sóra és szódabikarbónára. Ezeket zúzza össze egy cukordarálóban, majd öntse bele a mosogatóba. Egy szivacs segítségével alaposan dörzsölje át vele a kagylót, majd öblítse le, és a mosogató ragyogó lesz! A keverék pillanatok alatt oldja a vízkövet, és a rászáradt tea- és kávéfoltokat is simán leszedi.

2. ELŐ A FOGKEFÉT

Ha alaposan ki szeretné tisztítani a mosogatót, használja a régi fogkeféjét! Sikálja ki vele a legapróbb réseket, a csap körüli területet és a lefolyószűrőt is. A fogkefe erős sörtéi minden szennyeződést és ételmaradékot segítenek eltávolítani.

3. HAGYJON IDŐT A TISZTÍTÓSZEREKNEK

Bármilyen tisztítószert is használ, hagyja hatni 2-3 percig, és csak utána kezdje el sikálni a mosogatót! Ezek a szerek ugyanis olyan speciális formulát tartalmaznak, amik néhány perc hatóidő után sokkal hatékonyabban lebontják a szennyeződéseket, mintha rögtön elkezdené velük súrolni a kagylót.

4. HASZNÁLJON MOSOGATÓSZERT AZ ÁZTATÁSHOZ

Ha zsíros edényeket áztat a mosogatóban, akkor a zsír és az ételmaradékok a mosogatókagylóban is nyomot hagynak, amit nagyon nehéz eltávolítani. Ezért ilyenkor mindig tegyen a vízbe néhány csepp mosogatószert is, hogy segítsen feloldani a zsírt.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!