augusztus 20

2018.08.20. 08:00

Négy Veszprém megyei kilátó, ahonnan élvezheted a tűzijátékot

Megyénkben több településen is láthatunk tűzijátékot az augusztus huszadikai ünnepen.

Ha kicsit többre vágyunk, mint a megszokott helyszínek, érdemes felkeresni valamelyik Veszprém megyei kilátót. Most mutatunk párat, ahol biztosan szép élményben lehet részünk.

Endrődi Sándor-kilátó – Csopak

Csopak mellett a háromszáztizenhét méter magas Csákány-hegyen találhatjuk meg az Endrődi Sándor-kilátót, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Balaton keleti medencéjére és a Bakony déli lejtőire is. Innen a balatonfüredi, alsóörsi és a csopaki tűzijátékot nézhetjük meg, de tiszta időben a Tihany fényei is láthatóak lesznek. Megközelíthető a Nosztori-völgyből indulva, a kék turistajelzésen a Csákány-hegy tetejéig.

Gulya-dombi kilátó – Veszprém

Ha a veszprémi tűzijátékot nem a belvárosból szeretnénk élvezni, látogassunk ki a Gulya-dombi kilátóhoz. A fémből készült vázon felmenve a megyeszékhely éjszakai fényeit is megcsodálhatjuk. Az épület huszonkét méter magas, ezért semmi sem akadályozhatja meg a kilátást. Megközelítés: autóval vagy busszal a Parkerdő déli oldalán kialakított parkolóig, onnan gyalogosan.

Kisfaludy Sándor-kilátó Badacsony

A Kisfaludy Sándor-kilátó tizennyolc méter magas, amely a Tapolcai-medence, illetve a Badacsony tanúhegy legmagasabb pontján található. A kilátásért mindenképpen érdemes megmászni, ugyanis a tetejéről teljes körpanoráma nyílik a környező tájra, tiszta időben Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig elláthatunk. Aki nem csak a tűzijátékra kíváncsi, az vasárnap éjjel se hagyja ki a környéket mivel Badacsonytomajon Fényvarázs címmel rendeznek parádés vízi ünnepet, annak keretében idén is feldíszített vitorlások vonulnak ki a vízre 21 órától a kikötőből. Megközelítés a Badacsony vasútállomástól a sárga jelzés követve.

Őrtorony-kilátó – Tihany

A tihanyi kilátóba nem csak a tűzijáték miatt érdemes felmenni, hanem az éjszakai, balatoni panoráma látvány végett is. Innen egyszerre láthatjuk az észak és a déli partot, a maga fényeivel és játékaival. A kilátó a Tihanyi-félsziget északi részén, a Külső-tótól nyugatra, az Apáti-hegyen található, teljes magassága tizenhat és fél méter. Innen a zamárdi, balatonfüredi, csopaki és természetesen a tihanyi tűzijátékot is láthatjuk. Megközelítés a az Apáti-templomromtól indulva a turistajelzés mentén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában