Apaság

2018.12.11. 14:00

Nélkülözhetetlen a férfiminta a családban

Vida Ágnes babapszichológus és Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója rámutattak, hogy az apák jelenléte milyen nagy mértékben határozza meg a gyermekek életét.

A kisfiúknál és a kislányoknál is rendkívül fontos, hogy az apa jelenléte által legyen megfelelő férfiképük – hangzott el az ECHO TV Jó reggelt című műsorában.

Vida Ágnes babapszichológus, illetve Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója volt a műsor vendége. Bedő Imre rámutatott, hogy sokan nem is gondolnák, mennyire fontos az apák szava a gyermekek számára, az apák egyfajta mércét jelentenek gyermekeik számára. Mint mondta, ha nincs férfikép, sem a lány, sem a fiú nem tudja majd, hogyan kapcsolódjon a másik nemhez. Bedő Imre hozzátette azt is, hogy

a szakirodalom szerint az apák szeretete feltételhez kötött, míg az anyáké nem: de a gyermeknek az egészséges fejlődéshez mindkettőt egyszerre kell tapasztalnia.

Az apák többek között a teljesítmény elismerésében, díjazásában, érték és mérce képviseletében bírnak nélkülözhetetlen szereppel.

A Férfiak Klubja alapítója szerint már a kisgyerekekkel is nyíltan, őszintén kell beszélni, ha az apa az értékeit adja, közvetíti, már rengeteget tett a gyerekei épüléséért.

Arra a kérdésre, hogy elvált szülők esetében, egyedülállóként miként lehet „férfit nevelni a fiúból”, Vida Ágnes elmondta, fontos, hogy a szülők között megmaradjon a jó viszony,

a gyerek szempontjából nagy jelentősége van annak, hogy rendszeresen találkozzanak, hogy az apa is beleszólhasson a gyereknevelésbe.

A teljes beszélgetés:

 

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!