szavazásértékelés

2020.07.23. 12:10

Olvasóink többsége szívesen maga mögött tudná már a járványt

A koronavírus lehetséges második hullámáról szólt e heti szavazásunk.

Budapest, 2020. április 27. Védõmaszkot viselõ utasok a Széll Kálmán téri metróálllomás mozgólépcsõjén 2020. április 27-én. Ettõl a naptól csak sállal, kendõvel vagy maszkkal eltakart arccal szabad felszállni a fõvárosi tömegközlekedés járataira, s így lehet csak boltba menni és taxival utazni a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. Az intézkedés nem vonatkozik a 6 éven aluli utasokra. A rendelkezés betartásának elõsegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fõpolgármesteri Hivatal több csomópontban mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóknak. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Lassan négy hónapja már, hogy az új típusú koronavírus megjelent mindennapjainkban, de az első ütközetet megnyertük ellene, hála a gyors és hatékony intézkedéseknek. Azonban a vírus nem tűnt el, s a szakemberek már egy lehetséges, második hullámról beszélnek. Kézenfekvő volt hát, hogy olvasóinkat arról kérdezzük, felkészültek-e a második hullámra.

Szavazóink 35%-a voksolt arra a válaszra, hogy megőrülnének, ha újabb szigorítások jönnek. Szavazatuk emberileg nagyon is érthető, tombol a nyár, senki nem szeretne a négy fal között ülni. Ugyanakkor óvatosnak lenni is célszerű.

31% véli úgy, hogy nem lehet felkészülni a második hullámra, csak a vakcina segíthet, úgy hiszik, addig nem tűnik el a vírus, amíg nem készül el a megfelelő oltóanyag ellene.

24% mondja azt, hogy „jöjjön az a korona”, legyenek végre túl rajta. Tudni kell, hogy a betegség többnyire enyhe lefolyású, a megfertőzött gyakran maga sem tudja, hogy „beteg”, s miután átesik a fertőzésen, valamennyi védettséget is szerez, bár ez máig nincs teljességgel bizonyítva.

10% pedig, aki megteheti, március óta otthon ül, nem mozdul, várja a vakcinát, vagy a bejelentést, miszerint a vírus elhagyta bolygónkat, már a Naprendszeren is túl van, emléke sem marad, még annyi sem, mint egy rossz álomnak.

[eweb-voting id="3920903"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!