Program az egészségről, az egészségért

2019.05.13. 21:36

Orvosok és Teddy mackók várták a családokat Felsőörsön

Termelői piaccal, vércukor- és vérnyomásméréssel, testzsírméréssel és tanácsadással, főzőshow-val, előadással és a Teddy-doktorokkal várták szombaton az érdeklődőket Felsőörsön.

Sági Ági

A Teddy-doktorok programján a gyerekek játékosan ismerkedhettek a gyógyítással Fotó: Sági Ági/Napló

Fotó: Sági Ági/Napló

– Hiánypótló a rendezvényünk, mert ugyan az egészség, az egészségtudatosság a mindennapok része Felsőörsön, de jó vele egy tematikus napon foglalkozni. Sokan választják új lakóhelynek a települést, többen pont az egészséges környezet miatt. Itt tiszta a levegő, a falut minden oldalról erdők veszik körül. Nagyon szeretnénk ezt megőrizni, néhány éve ezért helyeztük helyi védelem alá a környező erdőket – mondta el Szabó Balázs, Felsőörs polgármestere.

A Teddy-doktorok programján a gyerekek játékosan ismerkedhettek a gyógyítással Fotó: Sági Ági/Napló

Az egészségnapon Herczeg Petra gyermekgyógyász tartott előadást, és válaszolt kérdésekre. Götz Norbert mentőtisztnél az újraélesztést és a lélegeztetést tanulhatták meg az érdeklődők. Kocsis Bálint, a Terasz bisztró séfje Balatonalmádiból érkezett és egészséges ételeket készített, melyeket kóstolni is lehetett. A Teddy-doktorok programján a gyerekek játékosan ismerkedhettek a gyógyítással. Lehetett sztetoszkóppal szívverést hallgatni, röntgenfel­vételt nézegetni, plüssmackót gyógyítani, orvososat játszani.

– Olyan programot állítottunk össze, ahol a gyerekek és a felnőttek is tudnak értelmesen kikapcsolódni. Az egészséges programokhoz egy mini termelői piacot is csatoltunk, hiszen van a faluban méhészünk, sajtkészítőnk, szörpösünk. Vannak helyi szakembereink, akik tanácsokat tudnak adni az egészséges életmód dal kapcsolatban – mondta el Pásztorné Simon Annamária közösségszervező.

A programon Gerbel Marianna védőnő vércukor- és vérnyomásméréssel, Szálka Brigitta dietetikus testzsírméréssel és tanácsadással segítette az egészséges életmód iránt érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában