jó kilátások

2017.09.25. 17:30

Ősszel is figyeljen autójára!

Épp itt az ideje egy karbantartásnak.

Az autó körül mindig van tennivaló – vizsgáztatni kell, ellenőriztetni kell, karban kell tartani.

Ősszel a korai sötétedés, az eső, a köd és a csúszós út nehezítik a közlekedést. Ilyen körülmények között pedig különösen fontos, hogy tiszta legyen az autó szélvédője. A Fanny magazin tippjeivel jó kilátások elég nézhet – szó szerint és átvitt értelemben is.

Cserélje le!

A nyikorgó ablaktörlő már nem tisztítja rendesen az üveget. Nemcsak a hangja idegesítő tehát, hanem veszélyes is, mert a koszcsíkok akadályozzák a kilátást. Ha ezt tapasztalja, mielőbb cserélje ki a gumit!

Párásodás ellen

Tisztítsa meg a motorháztető és a szélvédő közötti rést, hogy a légkondicionáló, illetve a fűtés megfelelően működjön. Időben töltse fel fagyálló, téli folyadékkal az ablakmosó tartályt, és rögtön mossa is le vele a szélvédőt, így a folyadék az egész rendszeren átfolyik, és megvédi azt a fagytól.

Hűt és fűt

Amikor beindítja a motort, a fűtést állítsa a legmagasabb hőfokra és az első néhány percben irányítsa a lábára. Kapcsolja be a hátsóablak-melegítőt is! Ha van légkondicionáló az autójában, érdemes azt is beüzemelni. Az ablak leengedése nem a legjobb módszer, mert az így beengedett hideg és nedves levegőtől csak még párásabb lesz a szélvédő, sőt, nagy hidegben akár be is fagyhat belülről. Vigyázzon, hogy a lehető legkevesebb nedvesség áramolhasson be a járműbe! Ha esik vagy havazik, vizes ruháját és cipőjét beszállás előtt alaposan rázza le, vagy tegye azonnal a csomagtartóba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!