Jéghideg sörök és finom ételek

2019.07.17. 07:00

Ötödik alkalommal rendezték meg az Alsóörsi Sörfesztivált

Karakteres IPA-k, precíz lágerek alapozták meg a fesztivál hangulatát. Közel harminc sörfőzde, legalább százféle sör, mindez a Balaton egyik legkedveltebb üdülőhelyén.

Szendi Péter

A hűs italok és a zenei programok mellett a baráti beszélgetések is jobban esnek

Fotó: Szendi Péter

Hűtött sörkülönlegességekkel, népszerű fesztiválételekkel és izgalmas programokkal várták az érdeklődőket, akik jöttek is szép számmal. A serfőzők csapata a kedvenc magyar, cseh, belga, angol és német sörkülönlegességeket egy négynapos sörünnep keretében hozta el – tudtuk meg Kóczián László főszervezőtől.

A hűs italok és a zenei programok mellett a baráti beszélgetések is jobban esnek
Fotó: Szendi Péter

A nagyüzemi habzó italokat a Pilsner Urquell képviselte, ám mellette számos kézműves és kisüzemi itallal találkozhattak a fesztiválozók: többek között karakteres IPA-k, precíz lágerek, vörös és fekete ír sörök sorakoztak fel, de a gyümölcsös ízek kedvelői sem maradtak szárazon, több mint húsz íz közül választhattak a rendezvényen. A sörünnep során szaftos sörkorcsolyákból sem volt hiány, füstös BBQ ételek, grillspecialitások és édes finomságok támogatták a kulináris élvezeteket.

Alsóörs polgármesterének, Hebling Zsoltnak ez az egyik legkedvesebb fesztiválja a településen. Itt ugyanis egy sörasztalhoz le tudnak ülni egymással a régen látott barátok, akik – miközben ízlelik a hűs söröket, finom ételeket – egy jót beszélgethetnek, mellette pedig kiváló zenéket hallgathatnak.

– 2015 telén jelentkezett be hozzánk Kóczián László helyi vállalkozó, aki megálmodta ezt a sörfesztivált. Az önkormányzat fantáziát látott benne, és egyből támogattuk. Úgy véljük, hogy a borvidéken nagyon jól megfér egymás mellett a sör és a bor. Nem tartottunk attól, hogy ne lenne népszerű ez a fesztivál.

A rendezvénysorozat alatt Katona Csaba történész közreműködésével csipetnyi sörtörténelemmel fűszerezett sörkóstolóba is beleízlelhettek az érdeklődők, esténként pedig zenés programok várták a nagyérdeműt DJ Dominique, a Madrapur zenekar és a Bud Spencer & Terence Hill-emlékzenekar jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában