tippek

2020.02.21. 10:13

Otthon is vakációzhat

A négy fal között is részesülhet ötcsillagos ellátásban.

Forrás: Shutterstock

Nincs lehetősége elutazni, mégis szeretné átélni azt az élményt, amit csak egy nyaralás nyújthat? Vegyen ki néhány nap szabadságot, és pihenje ki a fáradalmakat otthon úgy, akár egy hotelben!

Jól kezdődik a nap

Ha nyaral…: A szállodák és panziók általában kínálnak reggelizési lehetőséget, a roskadásig megrakott asztalokról akár órákon keresztül csemegézhet.

Otthon: Kényeztesse magát minőségi ételekkel! Ha ki sem akar mozdulni a lakásból, akkor előző nap vásároljon különleges pékárukat, majd reggel melegítse át a sütőben. Egy kis gyümölcs, sajt és felvágott, egy csésze finom kávé, mi kellhet még?

Séta a természetben

Ha nyaral…: Egzotikus növények, különleges állatok, fülledt levegő – ezek mind érdekesebbé teszik a nyaralást.

Otthon: Irány a dzsungel! Persze, hazánkban aránylag kevés esőerdő van, de állat- vagy botanikus kertbe itt is eljuthat. A párás trópusi levegőtől úgy érzi majd, mintha a világ másik felén időzne.

Álom, édes álom

Ha nyaral…: Végre nem számít az időbeosztás, az ember akkor ébred fel, amikor a hasára süt a nap.

Otthon: Ne csak kikapcsolja a vekkert, hanem rejtse is el, és néhány napig próbáljon meg a belső órája szerint élni!

Finomnak tűnik

Ha nyaral…: A legtöbb ember külföldön ellátogat a helyi piacra, vagy legalább a szállodában kipróbál új ízeket.

Otthon: Ma már sok városban van nemzetközi élelmiszereket árusító üzlet van, de a nagyobb áruházakban is van nemzetközi ételek részlege. Kutassa fel a megfelelő receptet, szerezze be a hozzávalókat, és lepje meg magukat valami különlegességgel!

Semmi komoly, de kikapcsol

Ha nyaral…: A szállodák halljában a dohányzóasztalok tele vannak magazinokkal, amelyeket egy kávé mellett akár órákig lapozgathat.

Otthon: Szereti a sztárpletykákat, vagy inkább a divat érdekli? Szerezzen be néhány újságot, majd üljön ki velük a teraszra, vagy adjon magának egy órát a konyhában üldögélve, olvasgatva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!