Kell, hogy újra találkozzanak!

2019.07.02. 11:00

Ötven éve végzett osztály tartott összejövetelt Szentantalfán

A szentantalfai általános iskola 1969-ben végzett diákjai 50 éves osztálytalálkozójukat ünnepelték a napokban. A rég nem látott diáktársak boldogan üdvözölték egymást a Dobosi Pincészet fogadótermében.

Tóth B. Zsuzsa

A szentantalfai általános iskola 1969-ben végzett diákjai 50 éves osztálytalálkozójukat ünnepelték kép: iskola

Amint azt a jubileumi ünnepségről lapunknak Nagy Szabó Gáborné és Schumacherné Hoffman Margit elmondta, az osztályukba annak idején 36-an jártak. A találkozóra azonban csak 22 főt hívhattak meg, mert 14 kedves társukat sajnos már elveszítették.

Gyertyagyújtással emlékeztek meg róluk és elhunyt tanáraikról. A találkozón így 19-en voltak, ami bizonyította, hogy mindannyian nagyon készültek már a jeles alkalomra.

Mintha nem is telt volna el fél évszázad, ott folytatták a beszélgetéseket, ahol hosszú évekkel ezelőtt abbahagyták. Legnagyobb örömükre a rendezvényen üdvözölhették két nagyon kedves tanárukat, Strenner Imrénét és Tompos Józsefnét is. Hálásan köszönték Éva tanár néninek és Ica tanár néninek, hogy megtisztelték őket részvételükkel, és megosztották velük az azóta eltelt időben történteket. Virágcsokorral köszöntötték őket, majd közösen nosztalgiázva emlékeztek vissza a szép diákévekre.

A szentantalfai általános iskola 1969-ben végzett diákjai 50 éves osztálytalálkozójukat ünnepelték kép: iskola

Ezt követően mindenki beszámolt az 50 év alatt vele történtekről. Az egykori diáktársak hallhattak sikeres életpályákról, boldog családokról, örömteli, de sajnos szomorú eseményekről is.

Meghitt, családias légkörben töltötték együtt a délutánt. Szülőkként, nagyszülőkként örömmel meséltek egymásnak gyermekeikről, unokáikról, a munkában töltött éveikről és nyugdíjas életükről. A témákból kifogyni nem tudtak, a beszélgetéseket a végtelenségig folytatták volna.

A közös társalgás terített asztalok mellett zajlott tovább. A házigazda pincészet alapítója, Dobosi Dániel szintén az ötven éve végzett osztály diákja volt, családjával együtt szívüket, lelküket kitették a vendégekért.

Az estébe nyúló találkozó olyan jól sikerült, hogy a résztvevők döntése szerint azt a jövőben minden évben megismétlik, mert kell, hogy újra találkozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában