díjazták a sportolókat és a jó tanulókat

2019.07.30. 18:02

Parasztolimpiával erősítették a bakonytamási falunapot

Sportprogramok, körhinta, kisvasút, légvár, vásár és énekes, táncos fellépők sora, valamint bál szórakoztatta a jubileumi falunapra érkezőket.

Laskovics Márió

A nemzeti trikolórral tűzdelt kisvasúton egész nap ingyenesen utazhattak a gyermekek Fotó: Laskovics Márió/Napló

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Jubileumi 25. alkalommal rendezték meg a falunapot vasárnap a sportpályán. A búcsúval néhány éve egybekötött eseményen egész nap ingyenes körhinta-, kisvasút- és légvárhasználatot, valamint egyszeri ingyen étkezést biztosított az önkormányzat minden vendég részére. Kétféle étel közül választhattak, akik megéheztek: debreceni tokányt és Levente téri pincepörköltet készített a szorgos főzőcsapat. Mindemellett vásárlási lehetőségből sem volt hiány, különféle játékok, édességek, italok, kellékek, ékszerek formájában – tudtuk meg Németh Károly polgármestertől.

Sokan kíváncsiak voltak a fellépőkre a rendezvénysátorban. A színpadon a tizenkét éves felvidéki Ábrahám Imike Fotó: Laskovics Márió/Napló

Délelőtt kispályás focival, majd helyi parasztolimpiával kezdődtek a programok. – Két korcsoportban – 14 év alattiak és felettiek – versenyeztek egymás ellen a csapatok a III. Bakonytamási Parasztolimpián. A sportversenyeken résztvevőket oklevéllel, a dobogósokat érmekkel és serlegekkel díjaztuk, a focistáknak három különdíjat osztottunk ki a legjobb góllövő, legjobb játékos és legjobb kapus kategóriában – fűzte hozzá a faluvezető.

A nemzeti trikolórral tűzdelt kisvasúton egész nap ingyenesen utazhattak a gyermekek Fotó: Laskovics Márió/Napló

Délután a rendezvénysátor adott helyet a fellépők előadásainak. Az estig tartó mulatást a Turbo együttes kezdte meg, majd a sümegi Al Ahram Hastánc Egyesület, a tizenkét éves felvidéki Ábrahám Imike, az Ajka-Padragkúti Néptáncegyüttes, Mr. Rick retro bulija, ugróköteles lányok, valamint a Kredenc együttes szórakoztatta a közönséget. Az eredményhirdetésen díjazták a sportolókat, valamint a „Jó tanuló verseny” indulóit. Utóbbira három kategóriában – alsós, felsős, középiskolás – lehetett jelentkezni és kategóriánként a három legjobb részesült pénzjutalomban. Szintén pénzjutalmat kaptak a község végzős, nyolcadik osztályosai úgynevezett ballagó ajándék formájában. A tombolasorsolást követően sem hagyott alább a jó hangulat, hisz erről a Dinamit együttes gondoskodott a hajnalig tartó bálban – számolt be Németh Károly polgármester, aki ezúton is köszöni mindenkinek, aki bármilyen formában segített és hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

A fellépők közt egzotikus műsort adott a sümegi Al Ahram Hastánc Egyesület Fotó: Laskovics Márió/Napló

A falunapra ellátogatott a felvidéki testvértelepülés, Nagymad polgármestere, László Gábor kis delegációval. Mint mondta, három éve vették fel és ápolják a kapcsolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában