rekordot dönthetnek

2019.05.19. 07:00

Óriási a kínálat nyári táborokból Veszprém megyében

Várhatóan több mint 215 ezren táboroznak majd az idei nyáron a www.taborfigyelo.hu eddigi adatai szerint, ez több, mint 10 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

Horváth Virág

A szülők közel fele még ki sem választotta a tábort gyermekének, így a következő hetekben „igazi rohamra” lehet számítani a megmaradt helyekért.

Tavaly a táborozó gyerekek száma több mint 200 ezer volt, az idei előrejelzések még ezt a rekordot is meghaladják, várhatóan több mint 215 ezer gyermek fog táborozni idén. A készségfejlesztő táborok térnyerése is folyamatos volt az elmúlt esztendőkben. Látható, hogy a szülők abszolút nyitottak, és örömmel küldik gyermeküket ilyen táborokba. A 2019-es táborkínálat közel 20%-a ebbe a kategóriába esik.

Veszprém megyében a jelenlegi táborkínálat óriási. A kaland-, nomád- táborok mellett megjelentek a túlélőtáborok is. Ezek is természetesen a 7-13 éves korosztály számára lettek meghirdetve, így kevésbé túlélőnek, mint természetjárónak nevezhetnénk. Nagy sikert aratnak még a művészeti, zenei gyermektáborok is, és a Balaton közelsége miatt nem maradhatnak ki a vitorlás táborok sem. Aki szeretné, hogy a gyermeke a nyáriszünetben is tanuljon, siessen, nehogy beteljenek a helyek a matek és angol nyelvi táborokban.

Kovács Balázs, kétgyermekes veszprémi édesapa a Napló kérdésére elmondta, nehezen tudják megoldani a gyermekek felügyeletét a nyári időszakban, így amellett, hogy a kicsik élményeket szerezhetnek, a kényszer is közrejátszik a táboroztatásban. – A nagyszülők egy-két hetet elvállalnak, persze elmegyünk nyaralni is, de a köztes időben is lenniük kell valahol.

Azt is elmondta, hogy a gyerekek vágyai és a szülők pénztárcája nem minden esetben egyenlítik ki a mérleg nyelvét. – Az állatkerti tábort és a logischoolt szeretik a leginkább, de ezek nem a legolcsóbbak. A sporttáborok kevesebbe kerülnének, de azokat a gyerekek nem szeretik. Az alapján választunk, ami elfogadható áron van, van még hely, és a gyerekek is szívesebben mennek rá. Két gyerekkel számolva, ha csak egy tizenötezer forintos, alsóbb árfekvésű tábort nézünk is, három héttel számolva már százezres tételnél járunk, és ennél ugye több hét van a nyáron.

A táborba vágyók megnövekedett száma áremeléshez is vezetett, tíz százalékkal kell átlagosan többet fizetni a táboroztatásért a tavalyi évhez képest. Egy napközis tábor átlagára 35 ezer, míg az ottalvós táborok átlagköltsége 50 ezer forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában