egészségnap tapolcán

2019.01.01. 09:40

Relaxálás is járt a zabpehely mellé

A legutóbbi egészségnapon mindenki megtanulhatta, miként készülnek a kalóriaszegény ételek, hasznos tanácsokat kaphattak az érdeklődők az egészséges életmódhoz és különféle szűrések is várták az érdeklődőket.

Tóth B. Zsuzsa

Szarka Zsófi standjánál a legkisebbek is megkóstolták az egészséges harapnivalót

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Csermák József Rendezvénycsarnokban Szarka Zsófi gasztroblogger egészséges nassolnivalót készített. Ahhoz apróbb és nagyobb szemű zabpehellyel kevert müzlit pirított, sok fahéjat tett hozzá, csipetnyi szegfűszeget, gyömbért, egy-két evőkanál mézen átfuttatta, majd kihűtötte. Háromféle krémet készített hozzá. A natúr joghurtosba almát reszelt vagy kockázott. A sütőtökpürés krémbe mandarint is tett, a céklapürés krémbe pedig holland kakaóból kevert egy evőkanálnyit és csipetnyi sóval fűszerezte, így kakaókrém lett belőle. A pürék készítéséhez a sütőtököt, céklát megmosta, héjastól megsütötte sütőben, lehúzta a héját. Aztán krémesre turmixolta.

Szarka Zsófi standjánál a legkisebbek is megkóstolták az egészséges harapnivalót Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Kis citromlével hetekig eláll a hűtőben, de lehet tenni hozzá tojást, és készülhet belőle akár palacsinta is – mondta Zsófi, aki üvegpohárba is rétegezte a finomságot. A müzliből három réteget tett, azok közé mehet a krém, akár mindegyikből egy-egy réteg. Zsófi szerint laktató finomság, amely soknak tűnő tízórai vagy uzsonna lehet, valójában azonban egy igazi téli egészséges édesség.

Az egészségnapon jóga, kangatréning, zsonglőrshow és mediball-bemutató, world jumping, zumba, spinning kezdő edzés, high-intensity interval training várt mindenkit. Bemutatkozott a Basic Táncstúdió, Simon Szimonetta fitnesztréner, a 2017-es év legjobb új női oktatója tartott edzést.

Az egészségnapon Simon Szimonetta mozgatta meg a hölgyeket Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Előadásokat tartott a Lelki Egészségfejlesztési Központ, volt frissítő relaxáló masszázs, bárki kipróbálhatta a finn szaunát, a férfiak közül pedig sokan jelentkeztek PSA prosztataszűrésre. A vércukor- és koleszterinszint-mérés ugyancsak népszerű volt, de érdekelte a résztvevőket az is, hogy miként lehet erősíteni immunrendszerünket gyógynövényekkel, természetesen. A bioételek és -italok mellett méz, lekvárok, aszalványok, reformételek sora kellette magát. Gyógynövényszirupokat, kenőcsöket, tinktúrákat, krémeket, gyógyteákat kóstoltattak a kiállítók, és nem unatkozott a szellemi csontkovács sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában