a szűrés fontossága

2019.11.19. 17:02

Szakállat növeszt a tatabányai abroncsgyár

Minden férfi dolgozóját arra biztatja a Bridgestone, hogy dobja el a borotváját és növessze meg arcszőrzetét novemberben. Az abroncsgyártó így igyekszik rávenni a több mint 1000 férfi dolgozóját, hogy vegyenek részt az egyik leggyakoribb daganatfajta, a prosztatarák szűrésén.

Fotó: Cseleny-Szabo

A november a prosztatarák elleni harc hónapja az egész világon. A megbetegedés a férfiakat érintő egyik leggyakoribb rákfajta:

csak Magyarországon évente átlagosan 1500-an halnak bele a későn diagnosztizált kórba.

A Bridgestone éppen ezért idén novemberben is nagy hangsúlyt fektet a betegség elleni küzdelemre.

A hónap során a vállalat összesen nyolc alkalommal biztosít lehetőséget a dolgozói számára, hogy ingyenes PSA szűrésen vehessenek részt.

Ez a típusú szűrés azért is különleges, mert fájdalommentesen, mindössze egy csepp vérből kimutatható a megbetegedés.

Az abroncsgyár a már korábban nagy sikert aratott szakáll- és bajuszszépségversennyel igyekszik a férfi dolgozóit ösztönözni a vizsgálatokon való részvételre. A Bridgestone az esztétikus arcszőrzetekre is figyelmet fordít: november végén a környék legjobb borbélyai veszik kezelésbe a kampány végére rendezetlenné váló szakállakat.

„Családbarát munkahelyként egyfajta kötelességünk, hogy az itt dolgozók egészségével törődjünk”

- mondta Topolcsik Melinda, a Bridgestone Tatabánya ügyvezető igazgatója. „A mellrák elleni harc hónapja után most a férfi dolgozók kapják a főszerepet.

A Movember során igyekszünk a lehető legtöbb dolgozónkat megszólítani, a szűrés fontosságát hangsúlyozni.

Célunk, hogy a munkavállalóink számára magától értetődő legyen, hogy aktívan részt vesznek a megelőzésben és ennek eléréséhez a játék és humor eszközeit is használjuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!