Talpunk értékes adatokat hordoz

2018.01.17. 07:10

Számos problémára megoldást nyújthat, ha egyedi talpbetétünk van

Lábunk lenyomata olyan egyedi, akár az ujjlenyomatunk. Mivel talpunk jelenti az egyetlen kapcsolatot a talajjal, ennek a kis felületnek a feladata lenne, hogy testünket egyensúlyban tartsa.

Borsos Renáta

Csóka Bernadett a gép beállítása közben Fotó: Borsos Renáta

Csóka Bernadett-től megtudtuk, hogy egy tudományos adat szerint életünk során akár több mint háromszor is megkerülhetjük a Földet.

- Mivel talpunk jelenti az egyetlen kapcsolatot a talajjal, ennek a kis felületnek a feladata lenne, hogy testünket egyensúlyban tartsa. Számtalan helyzetben az alátámasztásunk azonban nem megfelelő. Tartásunk deformitásának oka lehet velünk született, de kiválthatjuk egy rosszul megválasztott cipő viselésével szintén. Az elhízás, az izomtónusok megváltozása, a túl sok sport vagy akár a mozgásszegény életmód ugyancsak hozzájárulhat ahhoz, hogy talpunknak helytelen az alátámasztása – mondta a gyógynövényüzlet vezetője. Személyes talpmintavétel és egyéb technikai jellegű beállítás során elkészíthető mindenki számára az egyedi talpbetétét egy speciális gép segítségével. Be lehet mérni talpunk egyedi tulajdonságaiból, hogy milyen talpbetét lenne számunkra a legideálisabb, hogy egészségi állapotunkon, tartásunkon, közérzetünkön javítsunk – tudtuk meg.


Csóka Bernadett a gép beállítása közben Fotó: Borsos Renáta

Az egyedi, személyre szabott talpbetét használatával és egy jól megválasztott cipő viselésével testünk újra egyensúlyba kerülhet, megelőzve így a test hosszú távú, visszafordíthatatlan deformitásait. A speciális talpbetét a már kialakult elváltozásokon is segíthet. A lábfej boltozatát ideális ívben tartja, ezáltal csökken, vagy akár meg is szűnhet a hát- és derékpanaszokból, lúdtalpból, harántsüllyedésből kialakult fájdalom. Viselésével redukálódik a fáradságérzetünk, javul általános közérzetünk – fejtette ki Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában