Szarvasbőgés indul

2019.09.02. 07:00

Szentmisével nyitották meg a vadászati szezont Csehbányán

A Hajag Vidéki Vadásztársaság kezdeményezésére negyedik alkalommal rendezték meg a Mária-kápolnánál az idénynyitó Szent Hubertus-misét a Bakonyerdő, a Verga Zrt., a helyi önkormányzat és a megyei vadászkamara támogatásával.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Bakony Vadászkürt Egylet Szarvas a terítéken szignálját játssza

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Bakony Vadászkürt Egylet Szarvas a terítéken szignálját hallhatták a résztvevők, majd Léman Imre, a Hajag Vidéki Vadásztársaság elnöke fejezte ki köszönetét a szervezők és a résztvevők felé.

A Veszprém Megyei Vadászkamara elnöke, Pap Gyula köszöntőjében méltatta az ötletgazda a Hajag Vidéki Vadásztársaság tevékenységét és elmondta, hogy szeptember első napja a vadászok ünnepe, hiszen a szarvasbőgés ilyenkor kezdődik. Ezután átadta Léman Imrének a Veszprém Megye Vadászatáért emlékérmet.

A Bakony Vadászkürt Egylet Szarvas a terítéken szignálját játssza
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A szentmisét a herendi plébános, Sabjanics Miklós celebrálta. Beszédében felidézte a vadászok védőszentjének, Szent Hubertusnak az életét. Elmondta: a szent megbecsülését azzal vívta ki, hogy akart és tudott változtatni az életén.

A szentmise az elejtett szarvas, a vadászok és a megjelentek megáldásával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában