vízre fel!

2019.07.05. 14:01

Szombaton indul a 173. hajózási főidény a Balatonon

Szombaton indul a szeptemberig tartó hajózási főidény a Balatonon. 58 napon át elérhető a BAHART valamennyi szolgáltatása.

veol.hu

Fotó: Barankovics Ildikó / veol.hu

Az előző évhez képest lényegesen később, csak 2019. április 20-án indult el a 173. személyhajózási szezon a Balatonon. Tavasszal, illetve az előidényben június 30-ig bezárólag összesen 157 ezer utast szállítottak a személyhajók. Az idei személyhajózási szezonban a pünkösdi hétvége mellett a Balaton-átúszás volt az év eddigi legforgalmasabb napja. Június 29-én Balatonboglár és Révfülöp között, egyetlen nap alatt 13.700 utast szállítottak a Társaság hajói.

Fotó: Archív

A 2019. július 6-án kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 15 útvonalon, 21 kikötőből több mint 4.000 alkalommal indulnak a BAHART települési menetrendi járatai. A főidényben a legkedveltebb útvonalakon, így Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony között naponta összesen 14-14 járat közlekedik majd.

A BAHART – az utazók igényeihez igazítva – több kikötőben tovább optimalizálta a hajóindulási időpontokat a főidényben, így pl. a Fonyód – Badacsony közötti járatoknál ütemes, jól megjegyezhető indulási időpontokat vezetett be. Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között a BAHART növelte a napi járatok számát, míg Balatonszemes és Balatonakali között 2 új átkelő járatokat indít pénteki napokon.

A Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajózás biztosításával a Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a tónál nyaralók az aktív pihenésük alatt a hajókat válasszák, hajóval fedezzék fel a régió kincseit. A települések, mint célállomások látnivalóira és programlehetőségeire a BAHART valamennyi kommunikációs eszközével (továbbfejlesztett kereső funkcióval a honlapon és kuponfüzettel) próbálja felhívni a figyelmet.

További családbarát szolgáltatásként 5 menetrendi nagyhajón gyereksarok is várja a kicsiket az idei évben.

Fotó: Archív

A Társaság idén is úgy állította össze a szolgáltatás-palettáját, hogy a lehető legszélesebb körben érje el a célcsoportokat, a családok minden tagja találjon magának tartalmas, színvonalas kikapcsolódási lehetőséget a nyaralás során.

A kisgyermekes családok kifejezetten gyermekbarát programokkal induló hajókkal, gyermekjegyekkel találkozhatnak, az idősebbek bulihajókkal utazhatnak, vagy Balatonfüredről indulva az új „Csillaglesen Kelénnel” elnevezésű sétahajózási programon vehetnek részt.

Idén is megéri vízre szállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában