SZAKÉRTŐi vélemény

2017.11.29. 10:00

A társ segítsége nélkülözhetetlen

Tarr Éva párkapcsolati és házassági tanácsadó szerint minden párkapcsolatban, házasságban létrejöhet a „se veled, se nélküled” helyzet. Ebbe a csapdába bele lehet rekedni.

brm 

Tarr Éva

 

Tarr Éva

A párok nem látnak lehetőséget a kapcsolat megmentésére. Mélyen együttérzek azokkal, akik úgy gondolják, hogy a kapcsolatuk reménytelenül tönkrement. Mikor egy kapcsolat érzelmileg kiürül, és mindkét fél úgy gondolja, hogy már mindent megpróbáltak, de semmi sem segít. Ám nagy tévedés azt hinni, hogy ha kudarcot vallottunk, akkor annak így is kell maradnia. Mert elszánt változtatni akarással és realitásérzékkel még a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is van megoldás. Helyes kommunikációval és konfliktuskezelési technikákkal, a társunk szeretetnyelvének felismerésével és annak elsajátításával alapvetően jó úton járunk egy harmonikus, minőségi párkapcsolat felé.

Ezért kell minden apró problémát komolyan venni, és a megfelelő lépést megtenni, hogy ne ismétlődjön meg, és megtanulni egymást jól kezelni, jól szeretni.

Vannak kevésbé és nagyon különleges helyzetek. Ilyen, amikor munkamániás vagy alkoholista társsal állunk szemben, de nem ritka az uralkodó és a szidalmazó házastárs esete sem. Egy ilyen helyzetből csak úgy lehet kijönni, ha a társ, aki mindezt elszenvedi, megérti, mi áll a háttérben, és az addigi reakcióinak, viselkedési mechanizmusainak megváltoztatásával, megfelelő kommunikációs technikákkal fordítja meg – sok esetben lassan, de eredményesen – az addigi életüket, helyzetüket. Ilyen helyzetekben a társ segítsége nélkülözhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában