bővült a Tegulárium

2019.04.26. 07:00

Téglaritkaságot ajánlottak fel Erdélyből

Egy több mint kétszáz éves, marosvásárhelyi címeres téglával bővült a Tegulárium gyűjteménye csütörtökön.

Marton Attila

Kóródy László tárlatvezetést tartott az erdélyi diákoknak a téglagyűjteményben.

Fotó: Balogh Ákos

A 19. század elejéről származó, magyar címerrel díszített téglát a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum ajándékozta az intézménynek. Jakab Barna, az adományozás ötletgazdája, a líceum testnevelő tanára elmondta, a tégla az iskola felújításakor került elő, és úgy gondolták, ahhoz, hogy megőrizzék az utókornak, a legjobb, ha a veszprémi Tegulárium – téglagyűjteménynek adományozzák.

Kóródy László tárlatvezetést tartott az erdélyi diákoknak a téglagyűjteményben.
Fotó: Balogh Ákos

Kóródy László, a Művészetek Háza vezető kulturális asszisztense elmondta, nagyon örültek a felajánlásnak, mert a mintegy 1500 darabos gyűjteményben eddig nem szerepelt erdélyi tégla.

Az ajándékért cserébe Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója a pia- rista gimnázium épületéből származó, 1770 körül készült téglát adott át az erdélyi küldöttség vezetőjének.

A marosvásárhelyi csoport – harminchárom tanuló és négy kísérő tanár – a Határtalanul programban utazott csütörtökön Szombathelyre, útba ejtve Veszprémet. MAR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában