gyors és egyszerű

2017.09.25. 14:14

Tejes finomságok pillanatok alatt

Válogasson a következő, ínycsiklandó desszertek között!

Van úgy, hogy a lehangoltságra, rosszkedvre egy finom édesség a gyógyír. A hűvösebb időben pedig még jobban esik egy forró, krémes ital, vagy a gyerekkort idéző tejberizs. A Fanny magazin receptjei ráadásul egyszerűek és elronthatatlanok. Főzésre fel!

Forró fehér csokoládé

Kortyolgasson el egy bögrényit ebből a finom nyalánkságból! Így készül: egy fazékban melegítsen meg 1 csésze tejet, és tegyen bele egy fél tábla, darabokra tördelt fehér csokoládét. Kevergetve forralja addig, amíg el nem olvad benne a csoki. Töltse a csészébe, majd fahéjjal vagy tejszínhabbal tegye még ellenállhatatlanabbá!

Tejberizs

Nem csak a gyerekek kedvence ez a tápláló desszert, amit számtalan módon ízesíthet. A szokásos kakaó, fahéj vagy porcukor helyett aszalt vagy friss gyümölcsdarabokkal, sőt, akár szörppel is feldobhatja. Főzzön bele egy kis darab vaníliarudat, vagy gazdagítsa reszelt citromhéjjal.

Gyümölcsös turmix

Indítsa a napot egy nagy pohárnyi energiabombával! Turmixgépben dolgozzon össze 300 ml tejet, 1 ek búzacsírapelyhet és némi felkockázott, ízlés szerinti gyümölcsöt. A banán igen kalóriadús, ugyanakkor tápláló eledel, de másfajta gyümölccsel is nagyon ízletes. Ha előre gondolkodott, biztosan lapul a fagyasztóban néhány zacskó eper, cseresznye vagy meggy. Az italt mézzel ízesítse!

Gyors puding

Ha közkívánatra valami gyors édességet kell készítenie, jó, ha van a konyhaszekrényben a család kedvenc pudingporából. Főzze meg a tasakon olvasható útmutató szerint, és kehelybe öntve, tejszínhabbal vagy friss gyümölccsel tálalja. Általában hűtve fogyasztandó, de langyosan is kanalazhatja!

+ 1 recept:

Almás-fahéjas gofri

Hozzávalók (8 adaghoz): 200 g margarin, 150 g kristálycukor, 4 db tojás, 350 g liszt, 1 csipet só, 1 csomag vaníliaízű pudingpor, 1 csomag sütőpor, 1 db narancs, 2 tk fahéj, 1 db alma, 150 ml tej, 3 ek porcukor

A margarint olvassza fel, és egy tálban keverje össze a kristálycukorral, valamint a tojásokkal. A narancs héját reszelje le. A lisztet, a sót, a pudingport, a narancshéjat és 1 tk fahéjat alaposan keverjen el. Az almát hámozza meg, szedje ki a magházát, majd aprítsa fel a gyümölcshúst. A tejjel együtt ezt is adja a tésztához. A forró sütőformában, több adagban süsse készre. A kész gofrikat szórja meg a maradék fahéjjal és a porcukorral. Tejszínhabbal, vaníliafagyival tálalja.

Borítókép: Ana Blazic Pavlovic / Shutterstock.com

Címkék#fanny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!