Táncforgatag a Fő téren

2019.05.06. 11:00

Több mint kétszázan mutattak be koreográfiákat Tapolcán

A tánc világnapja alkalmából Buzás Balázs, a Batsányi táncegyüttes tagja kezdeményezte a város összes tánccsoportjának bemutatkozását.

Tóth B. Zsuzsa

A Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport is fellépett a tánc világnapja alkalmából tartott ünnepen.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Fő téren több mint kétszáz táncos gyermek és fiatal gyűlt egybe, hogy különféle koreográfiákat mutassanak be.

Buzás Balázs elmondta lapunknak, hogy megpróbálták a tapolcai tánccsoportok mindegyikét összehívni, sőt, még

sümegi vendégek is érkeztek.

A Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport is fellépett a tánc világnapja alkalmából tartott ünnepen. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Elfogadták a meghívást, itt vannak a modern táncosok, néptáncosok, hastáncosok. Négy éve már tettünk hasonló próbálkozást, most újra kísérletezünk a felélesztésével, és reméljük, hagyományt teremthetünk. Hiszen attól, hogy más-más stílust képviselünk, még ugyanazon a nyelven beszélünk, a tánc nyelvén – mondta lapunknak Buzás Balázs.

A délután során több mint egy órán át ropták a táncosok, fellépett a Tapolcai Mazsorett- és Zászlóforgató Csoport, az Acro Dance SE, a Basic Táncstúdió, a Batsányi táncegyüttes utánpótlás- és felnőttcsoportja, valamint a sümegi hastáncosok közül a Balance táncegyüttes. A táncosok végül közös produkciót mutattak be a hálás közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában