örökségünk

2020.11.25. 14:48

Tokaj-Hegyalját és a zempléni térséget 150 milliárd forintból fejlesztik

A beruházások a világörökségi kultúrtájra építve gazdagítják a meglévő értékeket és a borászati gasztronómiát.

Tokaj, 2019. szeptember 18. A Bacchus-kút a Kossuth téren. Szanyi Péter szobrászmûvész 1990-ben készült alkotása. Mögötte a Rákóczi pince bejárata. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

Hamarosan megkezdődik Tokaj-Hegyalja és a zempléni térség fejlesztése, minderre a kormány 149,5 milliárd forintot fordít – közölte Wáberer György, a térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos irodája.

A tájékoztatás szerint számos projektet sikerült úgy előkészíteni, hogy azok akár már 2021 tavaszán a kivitelezés fázisába léphetnek. A csaknem 150 milliárd forintos fejlesztés valóra váltja a térségben élők évszázados törekvéseit, hosszú távon biztosítja a fenntartható fejlődést, növeli a régió népességmegtartó erejét, megállítja és visszafordítja az elvándorlást, javítja az életfeltételeket.

A fejlesztések a világörökségi kultúrtájra építve gazdagítják a meglévő értékeket és a borászati gasztronómiát, a projekt a térséget Budapest és a Balaton után legjelentősebb turisztikai régiójává emelik – áll a tájékoztatásban.

A koncepció meghatározó eleme a közlekedési hálózat fejlesztése a régió gyors és minőségi megközelíthetőségének megteremtése – szögezték le.

Borítókép: A Bacchus-kút a Kossuth téren. Szanyi Péter szobrászművész 1990-ben készült alkotása. Mögötte a Rákóczi pince bejárata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!