Kertbarátok naptára

2019.12.11. 11:00

Újabb kiadvány látott napvilágot a tapolcafői civil egyesülettől

Hagyományos évzáró rendezvényén mutatta be a 2020-as esztendőre szóló falinaptárát a Tapolcafői Kertbarátkör Egyesület. A jó hangulatú összejövetelen külön köszöntötték a kerek születésnapjukat ünneplő kertbarátokat.

Polgár Tibor

Somogyi Zoltán (a kép bal szélén) a születésnaposokkal, balról jobbra: Hockerné Nagy Izabella, Ferencz János és Banai Ferencné

Fotó: Tapolcafői Kertbarátkör/Megyeri László

– Ha év vége, akkor naptárbemutató a kertbarátoknál – jegyezte meg mosolyogva az új kiadványuk ismertetésekor Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke. Mint mondta, a 2009-ben alapított civil egyesületük eddigi fennállása során hét falinaptárt, három-három kártyanaptárt és kihajtogatós naptárt, valamint ugyancsak három kalendáriumot adott ki.

A kertbarátkör idén ünnepelte megalakulásának tizedik évfordulóját, és a 2020-as naptár is ennek jegyében készült el a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár kötészeti és sokszorosító műhelyében. Somogyi Zoltán kifejtette, az új falinaptár minden hónapjához egy ahhoz illő, aktuális képet választottak egy rövid ismertetővel, továbbá egy versidézettel. A naptárban jelölték a környezetvédelemhez kapcsolódó napokat (például az állat- és növényszeretet napját, a környezetvédelmi és a madármegfigyelési világnapot), az évszakok kezdetét, emellett többek között a víz világnapját, vagy éppen a kultúra napját. Ugyancsak feltüntették az áthelyezett munka- és a munkaszüneti napokat.

Somogyi Zoltán (a kép bal szélén) a születésnaposokkal, balról jobbra: Hockerné Nagy Izabella, Ferencz János és Banai Ferencné Fotó: Tapolcafői Kertbarátkör/Megyeri László

A tapolcafői civil egyesület minden tagja ajándékba kapott egy falinaptárt. A családias hangulatú rendezvény további részében vetített képek segítségével bemutatták a szép számban egybegyűlteknek a kertbarátkör egész évi tevékenységét, majd pedig átadták a szüreti felvonulásra meghirdetett, a házak előtti őszi dekorációkat díjazó verseny legszebbjeinek járó elismeréseket, amelyeket Végh Ferencné és Megyeriné Kutasi Ildikó vehetett át. Az évzáró rendezvényen külön köszöntötték a kerek születésnapjukat ünneplő kertbarátokat: a 60 éves Banai Ferencnét és Hockerné Nagy Izabellát, valamint a 70 esztendős Ferencz Jánost.

Az összejövetel további részében nagy sikerű, vidám műsort adtak a homokbödögei Csiri-biri Színtársulat tagjai, végezetül a vacsora után táncmulatsággal zárták az eredményes esztendőt a tapolcafői kertbarátok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!